Изборът на председател на НС, изборът на тази фигура да

...
Изборът на председател на НС, изборът на тази фигура да
Коментари Харесай

ДБ няма да подкрепи Вигенин за шеф на парламента

Изборът на ръководител на Народно събрание, изборът на тази фигура да бъде подложен в подтекста на такава формула да вземем за пример, че тя споделя пълномощията си дали с някой различен или заместник-председателят по някакъв метод, които не са доста обичайни. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

" Ще преглеждаме въпроса в две вероятности дали може да влезем в някакво управническо болшинство или ще търсим необятна формула. Предложението за Кристиан Вигенин не е нито в едната, нито в другата позиция ", сподели Христо Иванов на въпрос дали Демократична България би подкрепила кандидатурата на Кристиан Вигенин за ръководител на Народното събрание.

 

За нас не е въпросът от кое място ще пристигна предлагането за името, а каква е формулата, съобщи още той.

 

 

Според него единият принцип е политическа формула - събират се избрана група партии, които имат 121 гласа към една фигура и я избират, а другата логичност е да се деполитизира този развой, с цел да има ръководител и да тръгне законодателната активност.

 

Христо Иванов разяснява, че естественият метод е изборът на ръководител да бъде част от образуване на управническо болшинство, а не просто, с цел да започва Народното събрание.

 

" Разговорът би трябвало да стартира с въпроса ще има ли държавно управление ", сподели още Христо Иванов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР