Изборът на правилните придобивки за служители, които работят от вкъщи,

...
Изборът на правилните придобивки за служители, които работят от вкъщи,
Коментари Харесай

Как да изберем правилните придобивки за служители в хоум офис? 3 важни съвета

Изборът на верните придобивки за чиновници, които работят от у дома, зависи от доста фактори - бюджет, желанията на чиновниците, типа на работата и други.

Защо е значимо да изберем точните придобивки за чиновниците в хоум офис?

Подборът на верните придобивки за чиновниците, които работят от у дома, е доста значим, тъй като той може да повлияе на тяхната работливост, мотивация и задоволеност от работата. По този метод компанията ще съумее да резервира гениите си да притегля нови чиновници.

3 съвета при избор на придобивки

Имайте поради възрастта на чиновниците

Възрастта на чиновниците е значим фактор, когато избираме придобивки, защото желанията на другите възрастови групи се разграничават.

По-възрастните чиновници може да имат потребност от по-големи екрани или по-големи букви на клавиатурата, с цел да може да работят по-удобно. Те могат да имат потребност от по-добро осветяване и комфортни столове и маси, с цел да се усещат по-комфортно, до момента в който работят в продължение на дълги часове.

По-младите чиновници може да имат потребност от по-мощни компютри или по-бърз интернет. Те могат също по този начин да бъдат по-заинтересовани от придобивки, които им оказват помощ да останат във форма и да поддържат здравословния си метод на живот - фитнес уреди или курсове за здравословен метод на живот.

Направете изследване за желанията на екипа си

За да проучите желанията на чиновниците си във връзка с придобивките за работа от у дома, може да употребявате разнообразни подходи. Ето няколко хрумвания:

Анкети - изпратите анкета на своите чиновници, която да включва въпроси по отношение на техните потребности и желания във връзка с придобивките. Въпросите могат да бъдат ориентирани към съответни тематики: хардуер, програмен продукт, мебели, курсове и образования, здраве и фитнес и други.

Фокус групи - създайте фокус групи от чиновници, които работят от у дома и проведете полемика с тях. Това може да стане и виртуално, като употребявате уеб конферентна платформа, която поддържа групови полемики.

Индивидуални диалози - проведете самостоятелни диалози със чиновниците, с цел да се схванат техните потребности и желания във връзка с придобивките. Това може да бъде потребно, изключително в случай че някои чиновници имат специфични потребности или условия.

Включете практични придобивки

Има доста практични придобивки, които могат да бъдат потребни за чиновниците, работещи от у дома.

Хардуер - можете да предоставите на чиновниците ви актуален и първокласен компютър, екран, клавиатура, мишка и други аксесоари, които да им оказват помощ да работят по-ефективно и удобно.

Мебели - можете да предоставите на чиновниците ви качествени мебели за работа от у дома, комфортен стол, регулируема работна маса и други.

Курсове и образования - можете да предоставите на чиновниците си опция за онлайн образования, курсове и тренировки, които да им оказват помощ да развият своите умения и пълномощия.

Здраве и фитнес - можете да предоставите на чиновниците ви достъп до онлайн фитнес стратегии, които да им оказват помощ да се поддържат във форма, както и достъп до съвещания с лекари и диетолози, когато е належащо. Карти за спорт, ваучери за спортни магазини, ваучери за храна, с които да си купуват качествена и здравословна храна, също са чудесни хрумвания за придобивки в тази сфера.

Социални придобивки - можете да организирате онлайн събития и интензивности. тиймбилдинги и срещи на разнообразни тематики, които да оказват помощ на чиновниците ви да запазят свързаността с останалите членове на екипа.

Тези придобивки могат да бъдат доста потребни за чиновниците ви, като им оказват помощ да работят по-ефективно, да се усещат по-комфортно и да подобрят качеството на своята работа. Важно е да проучите потребностите и желанията на чиновниците си, с цел да можете да изберете верните придобивки за тях.

Кои са най-популярните придобивки сега?

Най-популярните придобивки, които дават работодателите сега, включват:

Гъвкаво работно време - тази облага разрешава на чиновниците да работят по график, който им е комфортен. Да изберат да работят по-малко часове дневно или да работят единствено в избрани дни от седмицата.

Гъвкави дни за отпуск – тази облага дава опция на чиновниците да употребяват отпуската си по-гъвкаво. Така биха могли да изберат да вземат отмора по няколко дни, вместо да вземат един дълъг отпуск.

Здравеопазване - тази облага включва разнообразни типове здравна застраховка и здравно обезпечаване, които могат да оказват помощ на чиновниците да се поддържат здрави и да се грижат за здравето си.

Обучения и развиване - тази облага дава опция на чиновниците да се развиват професионално и да усъвършенстват своите умения и пълномощия.

Големи отстъпки при закупуване на артикули и услуги - Например, фирмите могат да дават отстъпки на чиновниците им при закупуване на коли, техника, мобилни телефони, облекла и други.

Карти за спорт и отдих - Тези карти разрешават на чиновниците да употребяват гратис или на понижени цени разнообразни спортни и здравословни услуги - фитнес, плуване, разтривки, СПА и други.

Карти и ваучери за подарък, виртуални карти и ваучери за храна също са извънредно известни измежду чиновниците и работодателите. Те дават най-голяма независимост на чиновниците във връзка с това по какъв начин, къде, по кое време и защо да ги употребяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР