Изборът на най-добрия спорт за вашите деца зависи от няколко

...
Изборът на най-добрия спорт за вашите деца зависи от няколко
Коментари Харесай

Въвеждане на децата в спорта: Оптимална възраст, избор и ползи

Изборът на най-хубавия спорт за вашите деца зависи от няколко фактора, в това число техните ползи, физически качества, персона и график. Въпреки това, ето някои известни варианти, които можете да обмислите:

Футбол: Този спорт предизвиква отборната работа, дисциплината и физическата подготовка. Подходящ е за деца от разнообразни възрасти и равнища на умения.

Баскетбол: Подобрява координацията око-ръка, бързината и уменията за работа в екип. Може да се практикува през цялата година и е подобаващ за деца от разнообразни възрастови групи.

Тенис: Насърчава физическото развиване, стратегическото мислене и положителното спортно майсторство. Може да се практикува както на закрито, по този начин и навън и е уместно за деца, които обичат конкуренцията.

Плуване: Предлага подготовка за цялото тяло, усъвършенства силата, издръжливостта и гъвкавостта. Освен това е безвреден спорт, който може да предотврати удавяне.

Лека атлетика: Развива мощ, скорост, сръчност и устойчивост. Децата могат да вземат участие в разнообразни дисциплини като тичане, скачане, мятане и подтикване.

Гимнастика: Помага за развиването на мощ, еластичност, баланс и съгласуваност. Увеличава самоувереността и предизвиква любовта към спорта.

Карате/Таекуондо/Джудо: Изгражда дисциплинираност, почитание и самоконтрол. Тези бойни изкуства също усъвършенстват салдото, силата и ловкостта.

Не забравяйте, че ключът е да намерите активност, която вашето дете обича и с която желае да се занимава. Това ще усили вероятността то да остане стимулирано и ангажирано в спорта.

Възрастта, на която детето ви би трябвало да стартира да посещава спортни зали, варира според от съответния спорт и ползите на детето. Като цяло обаче е потребно да започнете да въвеждате децата в спорта сред 4 и 6 години. Тази възраст нормално се смята за най-подходящата за научаване на съществени двигателни умения и насърчаване на ранни обществени умения посредством групови действия.

Ако детето ви демонстрира интерес към избран спорт, можете да започнете да го запознавате с него на по-млада възраст. Например плуването постоянно се вкарва на деца на 3-4 години заради естествената им податливост към водата.

Когато избирате спорт за вашето дете, вземете поради следните фактори:

Интерес: Уверете се, че определеният спорт е нещо, което детето ви в действителност обича и желае да прави. Това ще усили вероятността то да остане стимулирано и ангажирано.

График: Помислете за графика на вашето дете и съществуването на спортни уреди във вашия регион. Някои спортове може да изискват пътешестване до далечни места или да имат натоварени графици, които може да не са съвместими с учебните отговорности или други извънкласни действия.

Цена: Спортните такси, съоръжение и такъми могат да прибавят доста към разноските за присъединяване в спорт. Проучете другите разноски, свързани със спорта, който обмисляте, и преценете дали те пасват на бюджета ви.

Социални изгоди: Участието в отборни спортове може да помогне на децата да развият обществени умения, като работа в екип, водачество и връзка. Обмислете по какъв начин определеният от вас спорт може да способства за общественото развиване на вашето дете.

Не забравяйте, че задачата не постоянно би трябвало да бъде печеленето на надпревари или постигането на високи резултати. Насърчаването на децата да вземат участие в спорта поради удоволствието от играта, физическите изгоди и опциите за създаване на другарства е също толкоз значимо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР