Изборът на място за новия завод на германския гигант Volkswagen

...
Изборът на място за новия завод на германския гигант Volkswagen
Коментари Харесай

Германско издание: Не Турция, а България е фаворит за новия завод на Volkswagen

Изборът на място за новия цех на немския колос Volkswagen в Източна Европа е в своята последна фаза, като на финалната права останаха България и Турция. Очакваше се решението да а бъде взето през месец май, само че беше отсрочено за есента, което даде още време за гадаене.

Преди два дни едно от най-големите и авторитетни бизнес издания в Германия Handelsblatt дефинира Турция като желано място за новото произвеждане на автомолили. Днес обаче друго немско издание - не толкоз известно, само че в същото време профилирано в автомобилната тема, оповестява друго.

Става дума за обява в Automobilwoche ( " Автомобилна седмица " ), съгласно която България е " най-отгоре " в листата с любимците, следвана от Турция. Изданието показва още, че още през юли би трябвало да бъде взето авансово решение за мястото. Според немската медия желано място е теренът на " Кремиковци " до София, който по-рано през годината беше на половина добит от австрийска компания.

В обявата се оповестява още, че по информация на Automobilwoche дъщерната компания Skoda, каквито коли ще се създават в новия цех, е изгубила мандата за избор на място и това решение ще бъде взето от управлението на майката в лицето на Volkswagen AG.

Трудно да се каже за какво се е стигнало до този ход, само че едно е ясно: Skoda се нуждае незабавно от нови индустриални мощности, с цел да покрие търсенето на коли. Преди време стана ясно още, че компанията може да продава по още 100 000 коли на година, в случай че има потенциала да ги създаде. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР