Изборът на храна, която да засити глада ви на плажа,

...
Изборът на храна, която да засити глада ви на плажа,
Коментари Харесай

Какво да хапвате на плажа

Изборът на храна, която да засити глада ви на плажа, до момента в който се излежавате върху пясъка, е от значително значение за самочувствието ви и може да повлияе съществено на здравето ви. Ако сте избрали да се храните върху самия пясък, а не в хотел или ресторант, би трябвало да бъдете изключително деликатни какво ще вземете за ядене в плажната ви чанта.

Кои са най-полезните и подобаващи храни за плажа?
 Досадните неща на плажа и по какъв начин да ги премахнем от почивката си Досадните неща на плажа и по какъв начин да ги премахнем от почивката си
Плажа и морето ги чакаме цяяяла година, всяка година. Но не можем да не признаем, че има и някои много досадни елементи на морето, които м...

1. Салатите от пресни зеленчуци са изключително подобаващи за лятото. Избирайте зеленчуци, лесни за консумация и съдържащи доста вода, които утоляват жаждата като краставиците. Доматите пък оказват помощ за великолепен загар. Зеленчуците съдържат скъпи минерали и витамини, които усъвършенстват цялостното богатство на организма. Ако носите салата на плажа, значимо е тя да бъде пакетирана в подобаваща и сигурна кутия, с цел да не се разлее в чантата ви. Не подправяйте салата с майонеза и не слагайте яйца и месни артикули в нея. Яйцата и месото през лятото заради високите температури стават евентуален източник на болест и хранително отравяне единствено след час престои върху пясъка. Неправилното предпазване и подготвяне на яйцата може да ви докара салмонелоза. Тежките сосове оставете за хладните сезони или за дома си. За зеленчуците на плажа избирайте свежи подправки и зехтин.

2. Плодовете са отличен избор за плажа. Важно е да ги измиете авансово. Естествено динята и пъпешът,  които са превъзходен източник на хидратация и потребни витамини и минерали, би трябвало и да нарежете и приберете в сигурни кутии. Плодовете ще заситят глада ви за сладко и ще ви предпазят от нездравословните и калорични изкушения към плажа. Ако имате хладилна чанта, съхранявайте ги в нея. Така с изключение на вкусни и потребни те ще бъдат и разхлаждащи. Полезен за ядене върху пясъка е и грейпфрута, който съдържа доста вода и е безпаричен на натрий. Него подгответе под формата на прясно изцеден сок, мъчно ще ви бъде да го хапвате по различен метод на плажа.

3. Ядките са измежду най-препоръчваните, лесни и комфортни за консумация храни на плажа. Пакетирани, те не основават проблем нито с приготвянето, нито със съхраняването. Може да възстановите силите си с пакет микс ядки със стафиди. Така ще доставите на тялото си многообразие от скъпи субстанции, без да има риск да се накапете, полеете или да се скапе храната. Вкусни, калорични и засищащи, те дават мощ и сила, тонус, здраве и въодушевление.

Кои храни са най-нежелани върху пясъка?
 5 изгоди от къпането в морето 5 изгоди от къпането в морето
В случай, че още не сте възнамерявали ваканцията си, ето няколко положителни аргументи да отидете на море това лято. Това са петте изгоди от къпанет...

Избягвайте да се храните на плажа с:
яйца, месо,панирани артикули, сандвичи, тостери, бургери и сходни, храна, която не сте сигурни къде и по какъв начин е приготвена и вярно ли е съхранявана, храни, богати на сол като солети и чипс, пържени и тлъсти храни, сладки и тестени произведения.
Ако желаете да похрупвате нещо на плажа, вземете си ядки вместо чипс или си пригответе нарязани зеленчукови пръчици от краставица, морков, целина и самоуверено ги потапяйте в хумус. Комбинацията е вкусна, потребна и заменяща мазните и солени чипсове и снаксове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР