Изборът на гуверньор на БНБ влиза във финална фаза -

...
Изборът на гуверньор на БНБ влиза във финална фаза -
Коментари Харесай

Колко гласа са нужни, за да бъде избран шефът на БНБ


Изборът на гуверньор на Българска народна банка влиза във крайна фаза - гласоподаване в пленарната зала. Миналата седмица депутатите възвърнаха практиката за приемане на решенията с 50 % плюс един глас от всички присъстващи.

Така излиза, че при необходим кворум от 121 депутати, с цел да има съвещание, може единствено със 61 гласа да бъде определен началник на Българска народна банка.

До този миг се знае, че от четирите партии в обединението единствено „ ИТН “ ще поддържа кандидатурата на Каримански сигурно. Това са 25 народни представители.

Ако сътрудниците им в ръководството от Българска социалистическа партия за България, от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ не трансформират решението си, ще се наложи, с цел да мине новият шеф на Българска народна банка, да бъде подсилен от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Към тях могат и да се причислят депутатите от „ Възраждане “. Заедно събират 131 гласа, което е задоволително, в случай че всички участват и гласоподават. Тези партии обаче също не са дали еднопосочен отговор на въпроса за поддръжката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР