Изборът на Джо Байдън кой да бъде неговият кандидат за

...
Изборът на Джо Байдън кой да бъде неговият кандидат за
Коментари Харесай

Бунтовете в САЩ може да повлияят на Джо Байдън при избора на кандидат за вицепрезидент

Изборът на Джо Байдън кой да бъде неговият претендент за вицепрезидент на президентските избори в Съединени американски щати през ноември може да бъде изменен от убийството от служител на реда на Джордж Флойд и вълненията, които казусът провокира в цялата страна. Ситуацията сложи въпроса за някои кандидати, които са имали проблеми със закона. Върху индивида, който евентуално ще завоюва номинацията на Демократическата партия, също така се ускорява натискът да избере за собствен подгласник цветнокожа жена, предава в понеделник организация Асошиейтед прес.

Байдън, който към този момент даде обещание да издигне за вицепрезидент жена, сортира измежду необятен кръг кандидатки. Някои от дамите в листата му си завоюваха похвали в народен мащаб по време на митингите против гибелта на Флойд. Сред тях е кметът на Атланта Кейша Ланс Ботъмс, която в петък през нощта насочи прочувствен апел за успокоение в града. Целият звук към полицейската свирепост във връзка с малцинствата обаче утежни вероятностите пред сенаторката от Минесота Ейми Клоубъшар, която е проявявала противоречиво отношение към полицейското принуждение като прокурор в града, в който умря Флойд.

Кого ще избере за собствен претендент за вицепрезидент ще е едно от решенията на Байдън, които ще имат най-големи последствия по време на неговата акция. Особено имайки поради, че 77-годишният политик към този момент приказва за себе си като за " временен претендент " към едно ново потомство от водачи демократи. Неговият избор ще бъде общопризнат също и като сигнал - както за полезностите, които изповядва, по този начин и за възгледите му кой би трябвало да бъде показан на най-високо ниво в американската администрация.

Още преди митингите поради гибелта на Флойд някои съдружници на Байдън към този момент го призоваваха да избере цветнокожа жена, имайки поради сериозно значимата роля, която изиграха афроамериканците по пътя му към номинация на Демократическата партия. Тези гласове зазвучаха още по-високо през последните дни.

" Колкото повече ставаме очевидци на ненавист на такова ниво, толкоз повече мисля, че е значимо да ѝ се противопоставим със алегорични дейности, в това число може би избиране на жена афроамериканка за вицепрезидент ", съобщи Ранди Уайнгартън, ръководител на Федерацията на американските учители и един от профсъюзните водачи, помолени от екипа на Байдън да се включат в процеса по подбора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР