Изборът на България - новата власт: От София до Брюксел.

...
Изборът на България - новата власт: От София до Брюксел.
Коментари Харесай

Битката за вота: Обещанията за икономиката и доходите. Какви са приоритетите на кандидатите за депутати

Изборът на България - новата власт: От София до Брюксел. Пореден спор в ефира на NOVA преди идния избор 2 в 1. В ефирен дебат един против различен застанаха Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Искрен Арабаджиев от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ", Йордан Тодоров от „ Възраждане ", Иван Ченчев от „ Българска социалистическа партия за България " и Станислав Балабанов от „ ИТН ". Петимата съперници водиха дебат по настоящите за обществото тематики, задаваха си въпроси и пробваха да стимулират гласоподавателите да гласоподават за тях.

В първия кръг от регламента претендентите обясниха какви са целите на партиите, в които членуват. Първи беше Тома Биков, който съобщи, че ГЕРБ-СДС ще постави всички старания България да има постоянно държавно управление в идващите четири години.

„ Ангажиментът ни във връзка с приходите в края на управническия мандат е да доближат 80% от междинното за Европейския съюз ", разясни той.

„ За да можем да сме богата страна, би трябвало да сменим икономическия модел и метода и бързината, по която се развиваме. Виждаме, да вземем за пример, при ръководството на ГЕРБ, скоростта, с която наваксвахме европейския стандарт, беше с по 1%. За последните 3 години наваксахме с по 3%. Така че 3 пъти по-бързо може да стигнем и средноевропейска стандарт. До в този момент имахме латиноамерикански модел с огромно неравноправие, където богатите стават по-богати, а бедните или емигрират, или стоят в мизерия. Последните 3 години имаме сериозен растеж на приходите, обаче каквото и да създадем от толкоз ниска база, ние не можем да създадем знамение. Така че би трябвало да пролежаваме този растеж с по 10-15% ", счита Арабаджиев.

„ Нашата политика постоянно е била поредна и надлежно гласоподавателите, които са ни дали своят вот доверие, знаят, че няма да ги подведем. Един от главните цели, несъмнено, ще бъде предоговаряне на участието ни в Европейска съюз, тъй като това сега е контрактувано по метод, по който в действителност унищожава стопанската система ни. Трябва да предоговорим изискванията ни за земеделие. През последните години огромни интернационалните корпорации влязоха в България и банкрутираха българския бизнес ", счита Тодоров.

„ Още през 2018 година ние разработихме нещо, което нарекохме визия за България. Целта е страната да не зависи от един управнически мандат. Този документ беше доста сериозен и оттова нататък поредно пазиме тезите в него. Взиждате, че някои от тях са сполучливи, колкото и други политически сили да се пробват да присвоят заслуги ", Ченчев.

„ Трябват ясни и съответни политики, ориентирани към българските жители, а точно най-сетне преустановяване и управление на безконтролното изтегляне на външен дълг през бюджета. Друг приоритет е борба с демографската рецесия, предоговаряне на зелената договорка и корекция на Конституцията ", разясни Балабанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР