Изборът на 10-те най-хубави плажа в Северна Гърция не е

...
Изборът на 10-те най-хубави плажа в Северна Гърция не е
Коментари Харесай

Топ 10 най-хубави плажове в Северна Гърция

Изборът на 10-те най-хубави плажа в Северна Гърция не е по никакъв начин лесна задача, защото страната се подрежда на единадесето място в света по най-дълга брегова линия и 380 плажа със Син байрак.
В тази ранглиста ще откриете най-хубавите плажове в Северна Гърция, идеални за незабравима почивка. Въпреки това, имайте поради, че има още десетки екзотични и живописни плажове, без значение в коя част на Гърция решите да прекарате лятната си почивка.

Плажове в Северна Гърция

1) Пефкари е един от най-хубавите и известни плажни центрове на гръцкия остров Тасос, с доста добре развита туристическа инфраструктура. Пефкари е отличен плаж, който неведнъж е награждаван с влиятелния “Син байрак ”. Известен е с кристално чистите води на Егейско море и живописни крайбрежия, покрити с борове. Всъщност точно поради изобилието от борови дървета курортът получава името си, защото в превод от гръцки думата “пефкос ” значи “бор ”.

2) Плаж Керамоти се намира наоколо до село Керамоти, на 75 км. югозападно от Ханя и на 36 км. южно от Кисамос. Това е значителен плаж, само че тук-там е и много каменист. Той е относително чужд за доста от почиващите чужденци, като изключение вършат несъмнено, локалните поданици. Плажът основава идеални условия за бягство от градската блъсканица. В непосредственост до него ще видите водопад, падащ непосредствено в морето. Тъй като той произлиза от естествени планински извори със сладка вода, температурата на морето тук е по-ниска, в сравнение с прилежащите плажове.

3) Плаж Тоска получава името си от името на хотела, в подножието на който се намира. Това е дребен песъчлив плаж, заобиколен от причудливи скали и бели камъни, обраснал с дървета и диви шубраци. Въпреки дивия си и недокоснат тип, Тоска е изцяло проведен и комфортен плаж: има шезлонги, чадъри, душове, съблекални и тоалетни, обезпечени от хотела.

4) Прекрасният плаж Амолофи една от най-хубавите дестинации за отмора в Кавала. Той се намира на 1 км от курорта Неа Перамос и на близко разстояние с кола от село Неа Ираклица.
Пясъчният бряг на Амолофи се простира на 3 км около лазурния морски залив, само че през летните месеци тук е мъчно да се откри свободно място, защото плажът е много известен. Като това важи най-много за проведените му обекти, а в по-отдалечените му и относително диви елементи е много по-просторно и не толкоз пренаселено от туристи.

5) Неа Ираклица е един от най-оживените и живописни морски курорти в региона на Кавала. Малкото селце с обичайната архитектура е съумяло да резервира своя необикновен нюанс и атмосфера, макар възходящото туристическо търсене. Курортът се намира на 13 км от град Кавала и на 139 км от Солун и е еднообразно подобаващ както за фамилна отмора, по този начин и за шумни юношески празненства в модерните нощни питейни заведения на Ираклица. Освен това в селото има доста хотели за всеки усет и бюджет, положителни механи, магазини, отлични транспортни връзки.

6) Неа Перамос се намира единствено на 18 км от Кавала. Разполага с необятен песъчлив плаж и добре развита инфраструктура.

7) Паралия Офриниу e един от най-хубавите плажове в Северна Гърция. Известен със своята кристално чиста вода и песъчлив бряг. Той е прочут още като Тузла и се смята за парадайс от туристите.

8) Перигиали e общински плаж, намиращ се на 2 км от центъра на град Кавала. Награждаван е със Син байрак всяка година след 2009 година До него може да се стигне с проведен градски превоз.

9) Каламица е още един луксозен плаж, награден още веднъж със званието Син байрак. Той се намира в западната част на Кавала. В непосредственост до плажа има низ от таверни и питейни заведения.

10) Плажът на Авдира също е почетен със Син байрак – отличие за сигурност и непорочност на морето. Мястото е идеално за фамилна отмора с деца, заради плитките води край брега.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР