Изборът, който направи президентът, е максимално възможният избор за третия

...
Изборът, който направи президентът, е максимално възможният избор за третия
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Изборът на президента за трети мандат е максимално възможният

Изборът, който направи президентът, е оптимално вероятният избор за третия мандат в сегашната обстановка, сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти след форума " Българската енергетика - Стратегия 2023 - 2053 ", проведен от Министерството на енергетиката. Така ной отговори на въпрос по отношение на рецензии в политическото пространство, че изборът на Радев  води страната до идващите предварителни избори и нов длъжностен кабинет.

" Ако би трябвало да дам оценка на избора на президента, несъмнено, че той е направил своите разбори и своите задълбочени изследвания. Знаете политическата конюнктура от последните дни каква беше, знаете за разкритията във връзка с една конструкция за криптовалута. Знаете, че има говорения за присъединяване на лица от политическите среди, надлежно финансиране. Така че, изборът, който направи президентът, е оптимално вероятният избор за третия мандат в сегашната обстановка ", сподели Гълъб Донев.

На въпрос дали още веднъж би приел да бъде длъжностен министър председател, той съобщи, че това не е обсъждано с президента Радев и прирочви, че да се приказва по тази тематика е прекомерно рано, той като сега тече процедурата по третия мандат за сформиране на кабинет.

" Знаете, че съм извънредно виновен към работата, която правя, за това да работи служебното правителстова в екип, да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители и за развиването на България. И е реалност, днешното събитие, че ние предложихме една тактика за развиване на енергийния бранш с небосвод от 30 години. Така че не ни е боязън от вашните стратегически решения, само че дружно с тях решаваме и ежеденвните проблеми на българските жители ", добави Гълъб Донев.

На въпрос дали вижда измежду своите министри потендиални претенденти за премиерския пост, каквито информации се появиха за Пеканов, Гълъб Донев съобщи, че всеки има капацитета и опциите за заеме поста, стига да желае да работи за ползите на България и националните й ползи:

" На всеки един, който има предпочитание за премиерския пост, го поисквам откровено. Нека да опитва, само че освен да опитва, само че и да работи за ползите на България. "

Гълъб Донев бе безапелационен, че служебното държавно управление не бави внасянето на обоснованото предложение за предоговаряве на Плана за възобновяване и резистентност, само че това е комплициран развой и занапред би трябвало да се контракти процедурата, по която да стане това.

" Това е процедура, която за първи път ще се извърши в Европейски Съюз. Нито една друга страна не е претендирала предоговаряне, тъй че сега водим диалози с Европейска комисия по процедурата, по която ще стане това предоговораряне. Има отговор от Европейска комисия, че една такава процедура следва същото време както договарянето на сходен проект. Следващата седмица Пеканов стартира дейните диалози в Брюксел за процедурата, по която да го предоговорим ", изясни той.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР