Изборът днес беше между Грети Стефанова и кандидата на Има

...
Изборът днес беше между Грети Стефанова и кандидата на Има
Коментари Харесай

И петият опит за шеф на СОС се провали

Изборът през днешния ден беше сред Грети Стефанова и претендента на " ИТН " - Пламен Данаилов. Никой от двамата обаче не съумя да събере нужните 31 гласа в 61-местния градски парламент. В гласуването не участваха Българска социалистическа партия, " Възраждане " и ГЕРБ.

Още сутринта демонстративно залата напуснаха общинските съветници от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които изрично отхвърлиха номинацията на Грети Стефанова.

От 30 дали своят вот общински съветници Грети Стефанова събра 22 гласа, а претендентът на " ИТН " Пламен Данаилов - 6. Два гласа са недействителни.

Минути след 13.00 часа бе призован Председателски съвет, с цел да обсъдят датата за идващото съвещание. Според правилника на съвета следва да се организира балотаж още веднъж сред двамата.

По-рано в коридорите на общинския съвет кметът на София Васил Терзиев разяснява, че има потребност от мъдрост, има потребност от решение в този момент. " Нашето предложение е да изберем краткотраен ръководител на Столичния общински съвет (СОС)- Грети Стефанова, с цел да можем да решим част от неотложните проблеми на града ", сподели още той.

Той изясни, че неотложните проблеми са свързани с разплащането на част от плановете с европейско финансиране, където има заплаха от загуба на безплатна финансова помощ и риск за идващите стадии на тези планове.

" Има 70 млн. лв. за заплащане и 0 лв. по сметките. Това е завещание, с което аз би трябвало да се разправям. 70 млн. лв., които няма с какво да ги разплатим ", акцентира столичният кмет.

Преди това Борис Бонев разгласи, че до момента в който няма ръководещо болшинство в СОС, оферират краткотрайно да бъде определена Грети Стефанова за ръководител, тъй като в противоположен случай софиянци няма да видят реализация на плановете за  канализация, инфраструктура и подобренията, зад които предизборно всяка една от партиите е застанали се е борила.

" Ясно чухме, че той (Борис Бонев - б. р.) в коалиция с ГЕРБ не желае да влиза и няма по какъв начин да подкрепим Грети Стефанова за ръководител на СОС ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян. " Това беше един предлог, с цел да може да се случи тежката алена женитба , уви женихът изневери малко преди събитието ", добави и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Иван Таков съобщи, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не престават да работят, имат пет готови отчета, един от които за положението на комуналните сдружения. Но повече от три седмици нямали никакъв отговор по тях, уточни още той.

Общинският консултант от " Възраждане " Деян Николов съобщи, че през днешния ден няма да повдигнат претендент за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) поради цялото безвластие.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР