Избирателната активност за страната е 8,89% към 11:00 часа при

...
Избирателната активност за страната е 8,89% към 11:00 часа при
Коментари Харесай

ЦИК: Избирателната активност към 11:00 часа е 8,89%, най-висока е в Монтана, а най-ниска - в Пловдив-град

Избирателната интензивност за страната е 8,89% към 11:00 часа при дали своят вот 586 898 гласоподаватели. Това разгласи представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

Най-висока е интензивността в Монтана - 12,85%, а най-ниска - в Пловдив-град - 6,27%, сподели той.

По думите му интензивността за страната е малко по-висока от интензивността на втори тур на президентските избори на 21 ноември 2021 година Тогава тя е била 8,7%. Ако я съпоставяме с парламентарните избори през юли, тя е по-ниска. Тогава е била 12%. Сега би трябвало да отчитаме и сезонния фактор, графикът на гласоподаване в изборния ден не постоянно е еднакъв, тъй че е рано да се създадат безапелационни заключения, сподели Томов.

Според него се обрисува следващата ниска изборна интензивност. На базата на тези данни аз съм съвсем сигурен, че няма да достигнем три млн. гласоподаватели, съобщи Томов.

Относно броя на механически неизправните машини в страната той сподели, че са 22. По думите му това е относително малко, като се има поради общата численост за страната.

За вота в чужбина Томов означи, че са излезли първите изборни резултати от секцията в Крайстчърч, Нова Зеландия. Той съобщи, че няма да разяснява резултатите, защото вотът продължава, само че означи, че те са много фрагментарни.

Очакваме резултатите от Оукланд и австралийските секции, сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР