Избирателната активност по време на предварителния вот в Гърция е

...
Избирателната активност по време на предварителния вот в Гърция е
Коментари Харесай

Избирателната активност в Гърция е най-ниската от 1974 г. насам

Избирателната интензивност по време на предварителния избор в Гърция е най-ниската от 1974 година насам, оповестява гръцката електронна медия Greek Reporter, представена от Фокус.
Според предварителни данни, хората, които са се въздържали от глас са 44%.
Изданието напомня, че даже на изборите, провели се по време на финансовата рецесия през месец май 2012 година юни същата година и януари 2015 година процентът на гласоподавателите, които са се въздържали от избор е надлежно 34,88%, 37,51% и 35,13%.
Изданието отбелязва, че поради високите температури, достигащи в някои елементи на страната до 39 градуса по целзий, доста жители са предпочели да прекарат дни си на плажа.
На изборите в неделя " Нова народна власт " събра поддръжката на 39,85% от гласоподавателите, което значи, че ще получи болшинство в 300-местния парламент в Атина (най-малко 154 места). СИРИЗА събра 31,53%.
В първата тирада си тирада след изборната победа Мицотакис вдъхна храброст на гърците: " Ще ръководя от името на всички гърци, ще работя интензивно ", съобщи той пред кореспонденти в Атина.
Резултатът от изборите освен показва желанието на хората, само че и демонстрира, че сложните времена на рецесията са отминали. „ Това е освен това - става въпрос за това да вземем шанса си в личните си ръце, да поемем отговорност за себе си ", разяснява водачът на " Нова народна власт ", след което разгласи, че приключва ваканцията на депутатите, тъй като " имаме прекалено много работа ".
Напускащият министър председател Ципрас поздрави Мицотакис след оповестяването на резултатите. Той акцентира, че загубата на СИРИЗА от единствено четири процентни пункта спрямо 2015 година е мощен мандат за партията да продължи да се застъпва за въпроси като обществената правдивост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР