Избирателната активност на евроизборите е била 33,27% според данни от

...
Избирателната активност на евроизборите е била 33,27% според данни от
Коментари Харесай

При 100% преброяване: ГЕРБ печели с 6,81% пред БСП

Избирателната интензивност на евроизборите е била 33,27% съгласно данни от 100% обработени протоколи в РИК, оповестиха за Българска национална телевизия от ЦИК.

Междинните резултатите освен това първо въвеждане на протоколите са следните:

ГЕРБ води с 31,07%, следва Коалиция Българска социалистическа партия за България - 24,26%, Движение за права и свободи - 16, 55%, Вътрешна македонска революционна организация - 7, 36% и Демократична България - 6,06%.

Предстои приемането на последната РИК - Търговище. След като тя дойде, ще стартира повторното въвеждане на протоколите на последните РИК. Именно при повторното въвеждане ще бъдат конкретизирани окончателните резултати, съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев.

От данните от първото въвеждане на протоколите излиза наяве, че 36,71% от гласоподавателите са дали своят вот с преференция. Преференциалното гласоподаване се следи при всичките политически сили. Най-висок % преференции има при Вътрешна македонска революционна организация и Демократична България, където е над 50 % от гласувалите.

Разпределението на мандатите ще стане ясно до на следващия ден, а в петък ще разберем кои са лицата на българските евродепутати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР