Избирателите във Франкфурт отстраниха с референдум кмета на града Петер

...
Избирателите във Франкфурт отстраниха с референдум кмета на града Петер
Коментари Харесай

Кметът на Франкфурт, съден за корупция, беше отстранен от поста с референдум

Избирателите във Франкфурт отстраниха с референдум кмета на града Петер Фелдман, против който се води правосъден развой за корупция, съобщи Асошиейтед прес.

Властите обявиха, че 95,1 % от гласувалите на референдума през вчерашния ден са се произнесли за освобождение на Фелдман от поста. Социалдемократът е кмет на Франкфурт от 10 години.

Съдебният развой против него стартира предишния месец, откакто през март прокуратурата го упрекна в добиване на противозаконна полза. Според прокуратурата неговата партньорка е получавала безпричинно висока заплата като началник на детски център, ръководен от организация, пособия за набиране на средства по време на акцията за неговото преизбиране през 2018 година, а в подмяна той е възнамерявал да се " отнесе благосклонно " към ползите на организацията.

Фелдман, който отхвърля да е направил нещо неправилно, отхвърляше през последните месеци апелите да подаде оставка, в това число от своята партия. Той сподели, че ще напусне поста през януари. Градският съвет обаче гласоподава за неговото премахване. Кметът подцени крайния период да одобри това решение и по този начин се стигна до референдума.

Фелдман публично би трябвало да напусне в петък. Неговата заместничка Наргес Ескандари-Грюнберг от партията на Зелените ще извършва кметските функционалности до произвеждането на нови избори, което би трябвало да стане до четири месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР