Избирателите в 19 страни, включително в три от най-развитите демокрации

...
Избирателите в 19 страни, включително в три от най-развитите демокрации
Коментари Харесай

Проучване: Избирателите по света са скептични относно честността на изборите

Избирателите в 19 страни , в това число в три от най-развитите демокрации в света, са мощно скептични във връзка с това дали политическите избори , които се организират на територията им, са свободни и почтени . Това демонстрира изследване , оповестено по-рано през днешния ден. Данните сочат още, че доста от тях избират да гласоподават в поддръжка на мощен и недемократичен водач, пишe “Associated Press ”.

Докладът на Международния институт за народна власт и електорална поддръжка IDEA /International Institute for Democracy and Electoral Assistancе/, заключава, че „ демократичните институции не дават отговор на упованията на хората “ . Организацията, в която членуват 35 страни, предизвиква демокрацията в международен мащаб.

„ Крайно време е усещанията на хората да бъдат съсредоточени в диалозите за бъдещето на демокрацията. Tози разбор е дребна, само че значима първа стъпка към тези старания “, написа основаната в Стокхолм организация.

В 17 от страните в изследването по-малко от половината от жителите са дали отговор, че са удовлетворени от своите държавни управления . Анкетата включва три от най-големите демократични страни – Бразилия , Индия и Съединени американски щати . В осем страни от ден на ден хора биха дали своят вот за мощен и авторитетен водач , твърди Институтът, като акцентира, че Индия и Танзания се открояват като страни „ с релативно високи равнища на поддръжка за мощен водач “. Само в четири страни болшинството счита, че се оправя по-добре в икономическо отношение от родителите си, демонстрира изследването от 95 страници, озаглавено „ Изследване на усещанията за народна власт “. В него се споделя още, че в множеството страни хората от малцинствата имат по-голям проблем с доверието при провеждането на изборите спрямо останалите групи от популацията.

Според IDEA най-бедните хора в Бразилия, Колумбия, Румъния и Сиера Леоне по-често утвърждават работата на държавното управление, в сравнение с останалата част от популацията. Що се отнася до правосъдните системи , в 18 страни по-малко от половината от хората имат вяра, че съдилищата „ постоянно “ или „ постоянно “ обезпечават благонадежден достъп до правораздаване . Иракчаните имат вяра повече в достъпа до правораздаване (28% „ постоянно “ или „ постоянно “ ), в сравнение с американците (26%). Дания е единствената страна , в която болшинството от хората считат, че съдилищата постоянно или постоянно обезпечават равнопоставен достъп до правораздаване.

Докладът на организацията се основава на анкети , извършени в Бразилия , Чили, Колумбия , Дания , Гамбия , Индия , Ирак, Италия, Ливан, Литва, Пакистан, Румъния, Сенегал, Сиера Леоне, Соломоновите острови, Южна Корея, Тайван, Танзания и Съединените щати . Допитванията са извършени със съдействието на платформите YouGov и GeoPoll и са осъществени по телефона или посредством интернет през миналата година, като се изключи Индия, където анкетите са били извършени през януари. Международният институт за народна власт и електорална поддръжка е учреден през 1995 година Той е бил основан, с цел да разпознава значими, само че постоянно подценявани разлики сред оценките и настройките на разнообразни групи, свързани с демокрацията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР