Избирателите се опитаха да дисквалифицират Тръмп съгласно разпоредба в конституцията

...
Избирателите се опитаха да дисквалифицират Тръмп съгласно разпоредба в конституцията
Коментари Харесай

Съдът в Мичиган отказа да отстрани Тръмп от вота за номинация на републиканците

Избирателите се пробваха да дисквалифицират Тръмп според наредба в конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава на хора, взели участие във " въстание или протест ", да заемат държавна служба, в случай че преди този момент са положили клетва като държавни чиновници на Съединени американски щати.

Решението в щата Мичиган контрастира с решението на щата Колорадо. Миналата седмица висшият съд на щата се произнесе, че дисквалифицира Тръмп по силата на същата конституционна наредба.

Жалбата в Мичиган се основаваше на раздел от 14-та корекция на конституцията, съгласно който никое лице, към този момент положило клетва, не може да заема служба в работа на Съединените щати или на избран щат, в случай че " по-късно е взело присъединяване в протест или въстание против Съединени американски щати или е предоставяло помощ или поддръжка на техните врагове. "

Поправката в главния закон е направена след Гражданската война 1861-1865 година, с цел да ограничи правата на политиците, взели участие във въоръжена борба на страната на робовладелческите щати от Юга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР