Избирателите отредиха на БСП ролята на единствена лява партия в

...
Избирателите отредиха на БСП ролята на единствена лява партия в
Коментари Харесай

Димитър Данчев: БСП защитава левите идеи и прави предложения в защита на социалните интереси на българите

" Избирателите отредиха на Българска социалистическа партия ролята на единствена лява партия в 47-то Народно събрание. Ние пазиме левите хрумвания и вършим оферти, с които да защитим обществените ползи на българските жители ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Димитър Данчев, член а Народно събрание на Българска социалистическа партия. Той изясни, че в договарянията се търси здрава основа, която да откри единението към тези цели и цели, които имат значение за българските жители. Социалистът разяснява, че има потребност от доста взаимни отстъпки, с цел да се реализира това, само че Българска социалистическа партия има свои цели, на които ще държи - присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз при почитание към българската история и култура; почитание на решението на Конституционен съд във връзка с Истанбулската конвенция; обществено насочена стопанска система.

Като други цели, които левицата е изложила по време на договарянията, Данчев уточни подкрепяне на най-бедните с 200 kWh сила за първите три месеца от страна на страната и понижаване на Данък добавена стойност за крайните консуматори на сила от 20 на 9%. Той съобщи, че за една част от ограниченията Българска социалистическа партия е получила поддръжка, а за други следва да се водят спомагателни диалози.

По думите му Българска социалистическа партия продължава да отстоява ограниченията, които е защитавала и в 45-то и в 46-то Народно събрание за продължение на ограниченията " 60/40 " и " 80/20 ". " Ще търсим по-голямо фокусиране най-много върху запазването на работни места ", добави той.

Димитър Данчев акцентира, че Българска социалистическа партия е срещу приватизацията на основни активи за България. " На първо място се обявихме за не-приватизация на Българската банка за развиване, както и против възможното отдаване на концесия на българските пътища ", сподели още той.

Данчев изясни, че основен детайл за решаването на проблемите в здравната система е лечебните заведения да не са със статут на търговски сдружения. " Колкото по-бързо се стартира работа в тази посока, толкоз по-скоро ще имаме една по-добра и насочена към здравето на българските жители здравна система ", съобщи социалистът. Той изясни, че по време на договарянията на тематика " Електронно ръководство " Българска социалистическа партия е предложила основаването на нов електронен здравен указател, който да включва електронна здравна карта и електронно досие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР