Избирателите не искат да участват в играта на политиците, това

...
Избирателите не искат да участват в играта на политиците, това
Коментари Харесай

Политоложка: Трябва да няма служебни правителства

Избирателите не желаят да вземат участие в играта на политиците, това съобщи по Нова нюз политологът Слави Василев. Според него сме очевидци на банкрута на политическата ни система. Колежката му Цветанка Андреева пък съобщи, че при тази изборна интензивност на вчерашния избор, не може да се приказва за победител. Двамата се съгласиха, че към този момент гласоподавателите не се ориентират по линията „ статукво – смяна ”, а по-скоро по геополитическите позиции на партиите.

Политолозите обаче влязоха в съществено несъгласие в оценките си за преставянето на „ Възраждане ”. Според Слави Василев удвояването на резултата на партията е, тъй като доста българи имат по-различна позиция към войната в Украйна и желаят „ повече неутралитет ”.

„ Слава Богу, „ Възраждане ” не е мечтан сътрудник за коалиране ”, разяснява Андреева. „ Защо „ Слава Богу ”? ”, отвърна я Василев. В отговор политоложката напомни, че партията на Костадинов се е възползвала освен от „ другата позиция към войната ”, а също и от антиваксърството и тайните теории.

Цветанка Адреева хвърли съществени обвинявания за обстановката към президента Румен Радев. Тя съобщи, че той първо е основал един политичеки план – „ Продължаваме промяната ”, които не са съумели да обезпечат нужните европейски средства. Тя съобщи, че формулата за служебна власт би трябвало се анулира и държавното управление, излъчено от Народното събрание да работи, до момента в който бъдат извършени изборите. Слави Василев възрази остро и съобщи, че служебното държавно управление, излъчено от българския президент е толкоз законно, колкото и назначеното от президента на Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР