Избирателите не искат да има предсрочен вот и това не

...
Избирателите не искат да има предсрочен вот и това не
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: За първи път изборите за Европейски парламент ще са толкова важни за България

Избирателите не желаят да има предварителен избор и това не е случайно мнение. Това сподели в ефира на Дарик и предаването " Стълбището " доцент Георги Лозанов. Според него гласоподавателите имат интуицията, че сега не се желае България да има държавно управление, с цел да излезе страната от сериозния си евроатлантически ангажимент.

" Видя се, че геополитическият проблем се трансформира в централен и за вътрешната политика. Че стопанската система на Европа ще минава на военна основа. Че изобщо, сериозният конфликт сред диктатурите и демокрацията най-сетне влезе във фокуса на общото внимание. Хората започнаха да усещат, че с цел да можем ние да имаме значима роля и сигурност в тази обстановка, тъкмо в този момент е доста належащо България да бъде в добър разговор с евроатлантическите сътрудници, посредством държавно управление, на което те имат доверие ".

Според Лозанов опасността за евроатлантизма у нас е обвързвана с момента, в който се появи вероятността Тръмп да се върне в Белия дом.

" Това даде кураж на властническите режими по модела на Москва, които са с бързия проект да пенсионират час по-скоро демократичната народна власт. Сега в действителност се води тази борба. За първи път тези избори ще са значими за България, за първи път е съвсем едно и също дали избираш български парламент или европейски, и хората почват да си дават сметка. И в този момент е належащо държавно управление, тъй като в задачите на НАТО е да укрепи източния си фронт и граница, което е българската. Няма по какъв начин да го направи, в случай че няма пронатовско държавно управление, с което да има разговор ".

Според Лозанов целият всички изредени проблеми основават чувството, че отиването на избори е в действителност блокиране на задоволително постоянна бъдеща евроинтеграция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР