Избиратели в Нигерия продължаваха да гласуват и днес, ден след

...
Избиратели в Нигерия продължаваха да гласуват и днес, ден след
Коментари Харесай

Куриоз: Избиратели в Нигерия гласуват след изборите

Избиратели в Нигерия продължаваха да гласоподават и през днешния ден, ден откакто в страната с най-многобройно население в Африка трябваше приключат президентските и парламентарните избори, съобщи Асошиейтед прес.

Продължава гласуването в щатите Бенуе, Адамава и Байелса, оповестиха наблюдаващи на изборите, като показаха, че на местата, където гласуването е завършило, се прави броене на гласовете. Според наблюдаващите предварителни резултати от изборите могат да се чакат още довечера.

Организационни и свързани със сигурността провокации станаха причина за всеобщи закъснения в цялата страна, довели до разочарования измежду гласоподавателите, някои от които чакаха на опашка цяла нощ и към момента не бяха дали своят вот до тази заран.

Избирателната комисия хвърли виновността за закъсненията върху организационни проблеми, макар че други наблюдаващи на изборите показаха като причина неприятности, свързани с обновяването на дизайна на парите в страната, заради което мнозина не са съумели да се снабдят с банкноти.

Недостигът на пари в брой се е отразил на превоза освен за гласоподавателите, само че също и за членовете на изборните секции и полицейските чиновници, отговарящи за сигурността.

Въпреки че почналите през вчерашния ден избори бяха значително спокойни, наблюдаващите оповестяват за минимум 135 съществени случая, в това число осем случая на кражба на бюлетини, което ги прави невалидни и подкопава легитимността на демокрацията в страната, заяви най-голямата организация за наблюдаване на избори в Нигерия. Проблемите наподобява са довели и до ниска изборна интензивност, добавя организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР