Избирането на нов треньор на ЦСКА-Сф се превърна в драма.

...
Избирането на нов треньор на ЦСКА-Сф се превърна в драма.
Коментари Харесай

Сърбин ще е треньор на ЦСКА-Сф

Избирането на нов треньор на ЦСКА-Сф се трансформира в драма. По последни информации отпред на "червените " ще застане Нестор Ел Маестро. Миналия сезон той направи първенец Спартак Търнава, като отборът победи с купата на Словакия за пръв път от 1973 година Истинското име на сърбина с британски паспорт е Нестор Йевтич. Той е роден в Белград през 1983 година Влюбва се във футбола на 8 години, когато татко му го води на мач на Цървена звезда. След това фамилията се мести в Западен Съсекс, с цел да избяга от войната в Югославия. Тогава за първи път си сменя името на Джон Смит, тъй като имало прекомерно доста хора, които завършвали на "ич ". По-късно взема решение да стане Ел Маестро.
Първият му лиценз "Б " на УЕФА е взет, когато е единствено на 16 години. Първите му тренировки са в академията на Уест Хем, след което се мести в Аустрия Виена и Валенсия. През 2006 година става най-младият треньор в Бундеслигата, когато влиза в екипа на Мирко Сломка в Шалке. След това се мести с него в Хановер и в Хамбургер. Преди да поеме Спартак, е бил в екипа на Торстен Фринк в Аустрия. Нестор е женен, има и 3 деца. Постоянният му дом е във Виена. Той напусна Спартак на 5 май, откакто подсигури купата, само че пропусна опцията да нападна с този тим Шампионската лига.
Очаква се Ел Маестро да бъде показан на "Армията " в идващите дни. Той идва в София с брат си Никон Ел Маестро, с който работи дружно в Словакия.
До сърбина се стигна, откакто се провали договорката с Мачей Скоржа. 46-годишният поляк също се смяташе за сигурен нов треньор на "червените ", само че той бе спрян от солидна финансова наказателна клауза. Скоржа има представителни функционалности в Обединените арабски емирства. Там той е селекционер на олимпийския тим до 23 година, като този пост пое през март. Скоржа дори беше разгласен в Уикипедия и в профилирания уебсайт Трансфермаркт за нов треньор на ръководения от Гриша Ганчев отбор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР