Избирането на 3-ти март за национален празник на България е

...
Избирането на 3-ти март за национален празник на България е
Коментари Харесай

Македония: Как смее България да чества 3-ти март

Избирането на 3-ти март за народен празник на България е провокация към прилежащите страни. Това съобщи македонският посланик Ристо Никовски, представен от Нова Македония.
Според него експанзията на България и Гърция към Северна Македония в никакъв случай не е била по-изразена. Той съобщи, че и двете страни нападат македонската национална еднаквост.
„ Българите намерено ни споделиха, че Македония може да се причисли към Европейски Съюз, само че не и македонизма и по-точно македонците. Там водят война, която няма по какъв начин да е по-студена.
От 1990 година България отбелязва 3-ти март като народен празник. Тогава се подписва Санстефанския кротичък контракт сред Русия и Османската империя. Това е прелиминарен контракт, който в никакъв случай не влиза в действие. Според този контракт се основава Велика България, която обгръща цяла Македония, елементи от Сърбия, елементи от Гърция и елементи от Албания.
Според съглашението България е трябвало да има територия от 170 000 кв. км., а през днешния ден е 110 000 кв. км. Русия искаше да сътвори Велика България като васална страна, противоречаща на ползите на западните сили.
България към момента чества 3-ти март като ден на освобождението, което е доста противоречиво и провокативно за прилежащите страни. Този въпрос би трябвало да бъде издигнат на договарянията сред двете страни “, съобщи Никовски.
Той декларира, че няма учредения датата да бъде третирана като народен празник. Коментарът идва след последните разногласия сред двете страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР