Изберете - искате да срещнете вируса, както е било в

...
Изберете - искате да срещнете вируса, както е било в
Коментари Харесай

90% от хората ще се заразят с COVID-19 до края на годината! ...

Изберете - желаете да срещнете вируса, както е било в Средновековието, без никаква отбрана, или с ваксина, декларира доктор Стоян Монев

До края на годината всички хора ще се заразят, над 90%. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ в БНР доктор Стоян Монев, доктор в интензивно поделение на болница в Германия.

„ Това значи, че хората би трябвало да си изберат – желаят да се срещат с вируса, както е било в Средновековието, без никаква отбрана и без никаква имунна система, или с ваксина, т.е. да имат над 95% късмет въобще да не боледуват или да боледуват доста леко “, разяснява Стоян Монев.

„ Тъжната истина е, че хората, които са умряли, не могат да излязат по радиото или по малкия екран и да кажат – хора, ваксинирайте се. Излизат единствено оживелите или хората, които не са се заразили към момента. Те са доста малко – хората, които не са се заразили или няма да се заразят “, съобщи той.

Много е евентуално към половината от популацията до лятото да боледува. В страните с високо ваксинално покритие хора се заразяват още веднъж, има и такива, които се заразяват за трети път, добави той.

„ Въпросът е кой ще е починал и кой ще е оживял, до момента в който вирусът стане ендемичен. “

Д-р Монев е оптимист за имунизираните популации. Ще има популации, които ще се снабдят с базов колективен имунитет по сложния път, посочи той.

Сериозен брой заболели и инфектирани в Германия има – през днешния ден те са към 140 000, само че това са хора, които са единствено позитивни, не боледуват тежко и не умират, сподели доктор Стоян Монев.

По думите му над 2/3 от популацията в Германия поддържа наложителна имунизация, 72-73% от жителите там са имунизирани, само че има и към 20-25% от популацията, които „ са строго срещу “ такова решение.

Хапчетата не могат да завоюват борбата с пандемията, счита доктор Монев. Цената за лекуването на един пациент е доста по-висока от цената на която и да е от петте позволени ваксини, посочи той.

За да се понижи доста смъртността, новите медикаменти би трябвало да се ползват от първия до петия ден, те работят добре при започване на инфекцията, още с първите признаци – да вземем за пример раздразнение в гърлото при Омикрон, разясни лекарят.

„ Хората би трябвало да знаят, че в случай че нямат опция да го одобряват от първи до пети ден това лекарство, то за тях не е никакво избавление. “

По проблема с доцент Мангъров и Българския лекарски съюз Монев съобщи, че това е „ извънредно закъсняла мярка “.

„ Той дава лесното решение – той споделя „ естествен имунитет “. Природен имунитет значи да се откажем от придобивките на актуалната медицина и да оставим природата да направи това, което тя е планувала за нас. Природата желае по-рано да си прибере всеки един пациент. Нашата работа като лекари е да се борим против природата. “

Свързани вести 8932 новозаразени с COVID-19 у нас, 835 - в Пловдив, 77% от тях не са ваксинирани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР