Избелването на зъби е индустрия за милиарди долари по света.

...
Избелването на зъби е индустрия за милиарди долари по света.
Коментари Харесай

Как ни действат избелващите препарати за зъби

Избелването на зъби е промишленост за милиарди долари по света. Но ние хубаво харчим пари за по-бяла усмивка – но получаваме ли я?

В прочут смисъл. Както изяснява Американското химическо сдружение, продуктите за избелване се разграничават по успеваемост. Почти всички – от процедурите, прилагани от зъболекарите, до избелващите лентички и води за уста за домашно прилагане – включват водороден пероксид. Ефикасността им зависи от три неща: какъв брой дълго остават върху зъбите, какъв брой съсредоточени са и от източника на обезцветяване. Ако употребявате съсредоточен артикул, както е планувано, евентуално ще забележите избелващ резултат.

За страдание този резултат е краткотраен. „ След като спрете с избелването, то регресира и зъбите ви стартират да се връщат към първичния си цвят “, споделя президентът на Американското сдружение за дентална хармония Ървин Смигел пред Prevention. „ Много малко хора ще са удовлетворени от цвета, откакто той стартира да се връща, тъй че те ще избелват събите си още веднъж и още веднъж. “

Но тези артикули не са предопределени за дълготрайна приложимост. В дребни дози те са най-вече безопасни; с течение на времето обаче потапянето на зъбите в избелващ сътрудник може да навреди на венците и емайла.

„ Преди 10 години хората даже не знаеха за избелването “, споделя Смигел. „ Сега на всеки ортодонт, който познавам, му се е налагало да спре най-малко един пациент да употребява тези препарати. Хората идват със страшна болежка, а аз незабавно виждам по цвета на зъбите им и дразненето по венците какво я е породило. “

Какво можем да кажем пък за всичките „ естествени “ средства за избелване, които виждаме в интернет? Зъболекарите са съгласни, че содата за самун е безвредна, стига да миете зъбите си и с паста, само че тя може единствено да почисти зъбите, не и да ги изсветли.

И още – известният доктор Оз декларира, че миенето на зъбите със примес от ягоди и сода за самун може да ги избели. Не правете сходно нещо! Комбинацията от ягоди и сода за самун освен не избелва зъбите, само че и интензивно ги поврежда. Естествено срещащото се в ягодите съединяване, наречено ябълчена киселина, разяжда емайла и ги прави по-меки.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР