Избата в Съединение - New Bloom Winery, спечели общо пет

...
Избата в Съединение - New Bloom Winery, спечели общо пет
Коментари Харесай

Българско вино с феноменален успех на Mundus Vini

Избата в Съединение - New Bloom Winery, завоюва общо пет медала на интернационалното винено съревнование Mundus Vini, коeто завърши преди дни. Златно отличие сграбчи едноименното New Bloom от немския вид Регент.

Това е дебют за винена серия в международния конкурс. Любопитен факт е, че българско вино точно от немски вид съумя да надделее на немска земя. New Bloom Winery е единствената родна маза, която работи с немските Регент и Дорнфелдер. Останалите медали за родния производител са сребърни - за New Bloom от Дорнфелдер, за Face-to-Face (F2F) Совиньон блан, за купажа F2F Каберне Совиньон и Сира и за розето F2F от Каберне Совиньон и Марселан. Последното завоюва единствено преди дни Златен ритон на Винария за най-хубаво розе от тазгодишна годишна продукция. 

Според екипа на New Bloom Winery, положителните резултати с немските сортове се дължат най-много на тероара на Западнотракийската равнина, който дава опция другояче консервативните Дорнфелдер и Регент да разгънат капацитета си в мощни червени виновност с обуздани и добре уравновесени танини.

Немските сортове изискват особена точност още на лозето. Още преди засаждането на лозовите масиви екип от енолози и агрономи от избата са създали замервания на почвата, слънцегреенето и климата, с цел да се подберат най-подходящите лозови масиви.

Периодът на гроздобер също се сортира доста деликатно и се прави напълно ръчно, защото гроздето доста бързо презрява. Прилага се следен рандеман до 600 кг от дка, с цел да се подсигурява, че единствено най-качественото грозде ще отиде за ферментация.
Избата

Името New Bloom безусловно значи „ нов подем “ (bloom - от англ. цвят, разцвет, цъфтене, подем, свежест) и дава отговор навръх това, което се случва през последните години в гр. Съединение - същинско разцъфване на винопроизводството, по съвременен метод.

Днес в софтуерно отношение индустриалната база на New Bloom Winery е на международно равнище. В последните пет години избата е изцяло реконструирана, като към нея е построена нова лаборатория за следене и замерване на всички индустриални процеси.

Използват се бъчви от френски дъб, които се подменят след всяко четвърто зареждане, съвременни ферментационни съдове и специфична технология за микровинификация, която разрешава бутилирането къси партиди бутикови серии виновност.

Конкурсът

Mundus Vini е основан преди 17 години и от този момент до момента е един от най-важните винени състезания в света. Оценяването се прави на база 100-точковата система на Международната организация по лозата и виното (OIV).

В журито на състезанието участваха 270 интернационалните винени специалисти от 44 страни. За шест дни те оцениха 6770 проби от 150 винени дестинации. Бяха раздадени 33 огромни златни медала, 1102 получиха златни оценки, други 1575 – сребърни. От България общо 7 са златните медалисти, други 24 родни виновност сграбчиха среброто.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР