Изба New Bloom в Съединение лансира две нови червени вина

...
Изба New Bloom в Съединение лансира две нови червени вина
Коментари Харесай

Сомелиери дегустираха първи новите червени вина PIXELS

Изба New Bloom в Съединение стартира две нови червени виновност в серията PIXELS от сортовете Регент и Сира. Те бяха показани при зарязването на лозовите масиви по случай празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. Две трендове характеризират напитките на New Bloom Winery: едната следва наложилия се през последните години у нас жанр виновност „Нов свят“, другата се връща към изискаността на традициите на Стария континент. Резултатът са виновност, които впечатляват модерните хора – тези, които се дефинират като посланици на най-новите трендове.

Марката PIXELS включва напълно едносортови виновност: бели от Совиньон блан и от Шардоне, пенливо от Глера, розе от френския вид Гренаш и алено от Каберне Совиньон. Двете нови попълнения в марката още веднъж показват нововъведения във винопроизводството – и двете се затварят със системата Ardea Seal, която се приема за опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прахуляк и други. Подобна запушалка се употребява за скъпите френски виновност от най-висококачествените лозя на Кот д’Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Ardea Seal разрешава предпазване на алените виновност PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което е извънредно комфортно за сервиране на вино на чаша, съгласно водещи ресторантьори.

 %d1%82%d1%80%d1%83%d0%b44 На празника участваха водещи винени специалисти у нас, които първи имаха опция да опитат двете нови виновност. Сред тях бяха Георги Михов, Сомелиер на България 2011 и Вихрен Велков, Сомелиер на България 2012. Според тях винената просвета на българина се покачва и все по-често се търсят по-непопулярни сортове.

“Семантичното ядро на нашата работа е „ усетът на виното “. Всеобщо признато, че тероарът дефинира капацитета на един или различен вид грозде за вино. Това в действителност е по този начин, само че не би трябвало се подценява и опцията на енолога да работи при днешното равнище на науката и механически условия, върху усета на виното. Точно тук се дефинира в немалка степен стилът на напитката. Ние бихме желали нашите виновност, без значение, че са разнообразни едно от друго, да имат една обща характерност, а точно – „ вкусни виновност “, заключи основният енолог и интернационален винен оценител Владимир Влъчков.

Избата разполага с 6000 дка лични лозови масиви в Тракийска равнина.
Дългогодишни вложения в най-съвременна техника и уреди, качествени бъчви от френски дъб и съвременни ферментационни съдове са единствено част от предпоставките за триумфа на New Bloom Winery. В последните пет години винарната е изцяло реконструирана посредством инвестиция от 10 млн. лева Екипът работи с над 14 друга сорта измежду които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Те са единствените към този момент у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, които дават доста положителни резултати в българския тероар, показват специалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР