Изара Маринова се появява след спонтанен аборт и няколко неуспешни

...
Изара Маринова се появява след спонтанен аборт и няколко неуспешни
Коментари Харесай

Родителите на починалата Изара съдят лекар и Майчин дом - Варна за 550 000 лева

Изара Маринова се появява след импровизиран аборт и няколко несполучливи опита ин витро. Момиченцето се появява на бял свят през януари тази година в частната болница " Майчин дом " във Варна. Живее единствено 6 месеца. 

Животът ми се обърна. Животът ми се трансформира в вървене от болница на болница, едно очакване на свиждането с Изара. Животът ни стана една денонощна паника, споделя майката на момиченцето Надежда Маринова пред Нова тв.



Тя имала лека бременност. Наблюдавана е от доктор Мирослав Иванов, който е доктор в " Майчин дом ". Въпреки че дамата ражда първото си дете със секцио и получава голям брой затруднения, докторът бил безапелационен, че може да роди второто с и дете по натурален път. 

Той ни убеди, че несъмнено и еднопосочно естественото раждане е по-сигурно за мен и бебето и крие по-малко опасности. Секцио в никакъв случай не ми е било предлагано и в никакъв случай не съм го отказвала, разяснява тя.

Пет дни преди термина Надежда получава контракции. Дежурният доктор в болничното заведение открива, че с бебето има проблем. Налага се незабавно секцио. Родителите настояват, че екипът се е забавил, а това е довело до тежки увреждания на детето. 

От момента на идването ми в болничното заведение до началото на незабавното секцио минаха към 50-60 минути, разяснява тя.

През това време тоновете на бебето падат. Оказва се, че матката е рупторирала, а бебето се е изместило в коремната празнина и е останало без О2. Изара се ражда без дихателна и сърдечна активност. Налага се да бъде интубирана. 



При такива случаи времето, за което бебето би трябвало да бъде извадено от майката, е сред 5 и 8 минути, коментира адвокат Величка Костадинова.

Състоянието на бебето е нормализирано в друга частна болница във Варна, а по-късно е превозено със Спартан в София.

Тук също има пропуски. От документите не излиза наяве кой е интубирал бебето, на какъв период от време са прилагани лекарства и с каква цел, разяснява юристът.

Изара умира преди няколко седмици от пневмония. Родителите й са завели иск против лекаря, който е следил бременността на майката и против болничното заведение. Д-р Иванов той и управлението на болничното заведение не застават пред камера, само че в писмен отговор споделят, че секциото на Надежда е осъществено неотложно. При раждането детето е поето от неонатолог и с а осъществени реанимационни действия в цялостен размер. От лечебното задение допълват, че съгласно тях лекарският екип е направил умело и професионално работата си.

Пуснали сме искови молби против доктор Иванов и против болничното заведение. Отделно от това съдът позволи и наложихме запор на банковите сметки на лекаря и болничното заведение. Всеки от тях претендира по 250 000 лв. и настрана за болките и страданията на Надежда - 50 000 лв. за неимуществени вреди, разяснява юристът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР