Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира на

...
Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира на
Коментари Харесай

Шиникова се класира за втория кръг в Испания

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на шампионата на клей в Платя Д′Аро (Испания) с награден фонд 25 хиляди $.

Българката победи осмата в схемата представителка на домакините Анхела Фита Болуда с 6:4, 6:3 за 84 минути.

Шиникова изоставаше с 2:4, само че завоюва идващите четири гейма по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част тя навакса пасив от 1:3, взе пет следващи гейма и затвори мача.

Това е трета поредна победа без изгубен сет за българката, която стартира шампионата от квалификациите. Тя продължава и на четвъртфиналите в шампионата на двойки.

В същата конкуренция по-рано през днешния ден Сесил Каратанчева отпадна в първия кръг. 33-годишната българка претърпя проваляне от поставената под номер 1 Жесика Понше (Франция) с 1:6, 0:6 за малко повече от час.

Междувременно Янаки Милев се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди $.

Поставеният под номер 4 българин надви над квалификанта Лоренсо Хоакин Родригес (Аржентина) с 6:4, 6:3 за 79 минути.

19-годишният Милев сервира солидно и не позволи брейк в мача, като направи ранни пробиви и в двата сета по пътя си към триумфа. Така за място на четвъртфиналите той ще играе против Деней Васерман (Нидерландия).

Друг българин - Александър Донски, който мина през квалификациите отпадна в първия кръг на главната скица след проваляне от руснака Сава Полухин с 2:6, 6:1, 1:6 за два часа на корта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР