Изабела Фиорела Елета Джована Роселини е родена на 18 юни

...
Изабела Фиорела Елета Джована Роселини е родена на 18 юни
Коментари Харесай

Една късметлийка, осъзнала себе си и света: Изабела Роселини на 65

Изабела Фиорела Елета Джована Роселини е родена на 18 юни 1952 година в Рим и е щерка на Роберто Роселини - един от най-големите италиански кинорежисьори и на още по-прочутата актриса Ингрид Бергман, която взе участие в паметния филм „ Казабланка”.

След дълга вътрешна битка със своите „ кино-хромозоми” (отначало работи като преводачка от италиански, по-късно е сътрудник в Ню Йорк на италианска телевизия, и най-много фотомодел – лицето ѝ се е появявало на повече от 500 корици на най-популярните списания), през 1976 стартира да се снима и в киното.

Изабела безспорно е красива – избирана е измежду петдесетте най-красиви хора на планетата съгласно списание People през 1990 и през 1995 и е под № 84 в листата на 100-те най-сексапилни киноактриси на списание Empire през 1995.

Има 4-годишен брак с Мартин Скорсезе и връзки с Дейвид Линч и Гари Олдман. Въпреки положителните ѝ изяви в няколко кино лентата – най-много „ Синьо кадифе” (1986) на Дейвид Линч, „ Смъртта ѝ отива” (1992), телевизионния минисериал „ Одисей” на Андрей Кончаловски, като че ли тя ще бъде запомнена повече като моделът, който се оправя добре в киното, в сравнение с като актриса.

Запленена е от дами като Карол Буке, Фрида Кало, Джорджия O'Кийфи и Ана Маняни, тъй като всички до една остават правилни на себе си до дъно.

Ето какво споделя за себе си самата Изабела:

Аз съм късметлийка. На моите години към момента не ми е мъчно да намирам работа. При това в козметиката и рекламата, където се печелят пари, които пък след това ми разрешават да играя в некомерсиални самостоятелни филми. Този баланс ме устройва. Няма да не помни, майка ми споделяше, че това е най-трудната възраст за една актриса, само че не щеш ли с мен не стана тъкмо по този начин.



Защо да се лъжем, живеем в общество, за което доста по-важно е по какъв начин изглеждаш, в сравнение с какъв си като човек. Затова не ме учудва, че една жена може елементарно да се трансформира в робиня на хубостта. И повярвайте ми, хубостта може да донесе и доста болежка на жена, която реши да я преследва. Каноническата хубост, тази, която идва от рекламите и която множеството хора одобряват за образец, е нож с две остриета. Трябва да си признаем, че ти дава сигурност, убеденост, само че в това време те жигосва. Няма какво да направиш против възрастта, с изключение на да я приемеш. Коя стара жена не би желала да наподобява като на 20 или 30? Но толкоз е наивно да залагаш на младостта като единствен коз.

Симпатизирам на дамите и мъжете, които работят върху себе си - освен върху опаковката, само че и върху душата, върху съзнанието си. Безкрайно оценявам свободния дух. Вероятно тъй като аз съм такава.



Странно, само че откогато работя като модел, усещам, че открих много мощна другарска връзка с дамите. Приемат ме по-скоро като една от тях. Аз постоянно съм била за по-скоро истинската, в сравнение с клиширана хубост. Дори и нещо, което минава за недостатък, може да се трансформира в част от персоналното лъчение. Много повече ме впечатлява една мощна жена с наличие, в сравнение с една букварна хубавица. Но да не си помислите в този момент, че не почитам хубостта!

За мен постоянно е предизвикателство да играя жена, която извън може да е студена, само че от вътрешната страна да е цялостна с доста деликатност.

Като по-млада изпитвах комплекса на Електра, евентуално и през днешния ден още не се е заличил. Не, никога не съм желала да умъртвявам майка си, доста мощно я обичах, само че би трябвало да призная, че постоянно съм била момичето на баща. Но това постоянно се случва сред татковци и дъщери. В спомените ми са всичките тези дрямки следобяд като дребна, подпряла глава на неговия голям стомах - мъчно ми е в този момент да си показва по-щастлив миг.



Да имаш родители като моите те обогатява неимоверно, да живееш в такава среда е нещо неповторимо и особено . От дребен започваш да улавяш да вземем за пример кой има гений и кой не. Отварят ти света. Но повярвайте ми, да знаеш, че цялостен живот ще бъдеш сравняван с родителите си и че в никакъв случай няма да спечелиш от това съпоставяне, не е елементарно за никого, от време на време даже е фрустриращо.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР