Из масовите медии все по-често се появяват новини за житни

...
Из масовите медии все по-често се появяват новини за житни
Коментари Харесай

Житните кръгове, преди да се наричат така

Из всеобщите медии все по-често се появяват вести за житни кръгове или НЛО.

Много от странните рисунки по полетата считаме за фалшификации, като първата концепция, която ни идва е, че някой е отишъл с косачката си и е основал нещо извънредно комплицирано, с цел да си направи смешка.

Но житни кръгове са се появявали и в далечното минало, когато не е имало косачки.

Историческите свидетелства, преди да съществува терминът „ житен кръг “, си наподобяват доста със сегашните. Това не значи, че няма нормално пояснение на този феномен.

Просто значи, че житни кръгове съществуват от дълго време и хората постоянно са били запленени и комплицирани от наличието им. Някои от обясненията, дадени в историческите извори, насочват към естествени аргументи, а други безусловно ги слагат в областта на свръхестественото.

И през днешния ден се знае, че земята под житните кръгове е по-плодовита. Плот считал, че житните кръгове се получават от светкавици или други сили по време на гръмотевична стихия. Има спекулации, че Плот е описвал житни знаци, а не житни кръгове.

Житните знаци се появяват при разнообразни положения на почвата, а най-честият извършител са заровени здания. Например заровена стена ще повлияе на количеството вода, което може да се събере в почвата към нея. Така ще бъдат повлияни и растенията на повърхността. Това събитие от време на време основава много особени форми по нивите.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР