Иво Хинов два пъти ги пускаСпецсъдът ще се произнесе днес

...
Иво Хинов два пъти ги пускаСпецсъдът ще се произнесе днес
Коментари Харесай

Спецсъдът решава днес за мярката на Иванчева

Иво Хинов два пъти ги пуска


Спецсъдът ще се произнесе през днешния ден по настояването на отстранената кметица на “Младост ” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да бъдат освободени с по-лека мярка поради влошено здраве. Искането бе направено в понеделник след съвещанието по делото за рушвет от 70 000 евро, само че арбитър Иво Хинов ще се произнесе през днешния ден.

Вече два пъти той пуска под домакински арест Иванчева и Петрова, само че втората инстанция отменяше решението. Последното изговаряне даже стана мотив за инспекция на Върховния касационен съд по случая, откакто Апелативният спецсъд анулира незабавното стартиране под домакински арест за Иванчева и Петрова. Последва писмо от 11 апелативни спецсъдии, които желаеха мнение от Висшия правосъден съвед дали има опит да им се окаже напън по проблема, а в петък Висш съдебен съвет препрати въпроса към Инспектората.

В телевизионно изявление Иванчева и Петрова обявиха, че медиаторът Петко Дюлгеров може да е желал подкупи от тяхно име. Иванчева акцентира и че изказванията на строителния бизнесмен Александър Ваклин за желани 1 млн. лева не са доказани. Ваклин ще бъде разпитан наново, откакто бяха слушани записи на диалози сред него и незнаен мъж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР