Ивет Лалова даде специално интервю пред NOVA, в което разкрива

...
Ивет Лалова даде специално интервю пред NOVA, в което разкрива
Коментари Харесай

Ивет Лалова ще бяга отново на 60 метра през 2018 г

Ивет Лалова даде особено изявление пред NOVA, в което разкрива проектите си за новия лекоатлетически сезон. Най-добрата българска спринтьорка споделя кое е нещото, което продължава да я стимулира за още спортни страсти на пистата. Лалова разяснява също и проектите си да заеме нова роля в развиването на българския спорт.

Каква равносметка си направи Ивет Лалова за сезон 2017-та?

Ивет Лалова - 01:02 - Започнахме с равносметките към този момент за годината. Година като всяка друга. Трудна, тъй като спортът не е елементарен, тъй като атлетиката е един от най-трудните спортове. Трудна и тежка, тъй като в действителност полагаш безчовечен старания, а не постоянно резултатът е еднакъв или не постоянно е това, което ще те удовлетвори, само че за мен чашата е постоянно на половина цялостна. (01:28) Това за мен беше една сполучлива година. Обичам да споделям, че съм щастлива, тъй като съм жива и здрава, всички обичани хора са покрай мен. Тока, че за мен беше една прелестна година, още веднъж бях в Топ 10 на международния хайлайф в спринта. Вече за поредна година. Не мога да се оплача.

Как се чувстваш сега, допускам отпочинала?

Отпочинала? Не в противен случай. Вече съм изтощена. Започнах предварителен интервал и в този момент съм в трета натоварваща седмица, което значи двуразови тренировки всеки ден. Железен режим и един живот отдаден на спорта.

Как мина времето за отдих преди този момент натоварване?

Времето за отдих мина доста прелестно, тъй като имах време да обърна внимание на други задължения. Имах време да се видя с децата от моята школа, да направя някои промени по отношение на нея и в действителност, по какъв начин да кажа, заредих се. В момента се занимавам с доста повече неща, в сравнение с нормално и това ме изморява в допълнение, тъй като в това време открих една нова мотивация в тези неща.

В последните години свикнахме да не готвиш зимен спортен сезон. Ще бъде ли по-различно през 2018-та?

Именно, тъй като свикнахме, аз също привикнах да не сготвям зимата 60 метра, беше прекомерно късо като отдалеченост за мен, по тази причина тази година, с цел да изляза от своята удобна зона, взех решение че ще направя, че ще направя няколко старта на 60 метра през зимния сезон.

Ясно ли е къде да те чакаме, на кои от шампионатите, които предстоят през зимния интервал и също значи ли, че ще опиташ да участваш на международното в Бирмингам?

Нямам визия към момента, защото 60 метра не е моя съществена дисциплинираност. Не знам в какво положение ще се намирам, доста се надявам, несъмнено, в случай че съм в добра форма с най-голямо наслаждение ще вземам участие на Световното състезание, само че защото не е съществена дисциплинираност по тази причина не залагам прекомерно доста. (03:33) В момента програмата за зимния сезон се оформя и по-скоро стартовете на шампионатите, знаете че няма доста шампионати, тъй че най-вероятно ще пускам в шампионатите от серията на IAAF, които стартират в случай че не се неистина с Дюселдорф на 3 или 4 февруари.

Асикс Арена” някогашната „ Фестивална” отваря порти след края на нейния дълго чакан ремонт. Ще те забележим ли на старт в обновената зала?

Наистина бих се радвала и в случай че застана на старт още веднъж в тази зала. За мен ще бъде голямо благополучие, тъй като това е мястото, където за първи път видях съревнование по лека атлетика.

Европейският шампионат в Берлин е главният атлетически конгрес през лятото следващата година. За какво мечтаеш в немската столица?

Мечтая да стигна до там здрава. Мотивирана, изпълнена с все такива огромни очаквания и щастлива, тъй като и това е значимо. Не може всичко да се случва всякога непременно и с цената на доста сълзи и премеждия, би трябвало всякога човек да намира мотивация и благополучие в това, което прави. Аз считам, че съм намерила верния път и по тази причина не преставам да бъде на пистата.

Наскоро в Instagram разгласява една вдъхновяваща. Снимка, която показва силата на любовта. Тя ли е точно най-силната ти мотивация?

Това е индивидът, който е с мен 24 часа дневно и в случай че не намирам в него мотивация няма по какъв начин да продължа и моето всекидневие ще бъде доста по-тежко от това, което е поради спорта. Затова несъмнено, че в фамилията си и в любовта, аз намирам голяма мотивация. Така е!

Достатъчна мощ ли e тази мотивация, с цел да бъде приключен сполучливо пети следващ олимпийски цикъл?

Надявам се да! Но аз обичам да споделям, че с цел да има мотивация, да има обич би трябвало да има един обект, една причина за това нещо. В момента, в който аз не я намирам на пистата, считам че ще е моят миг да я трансферира към нещо друго. Това може да бъде деца, кариера и всичко останало, за което рано или късно в живота на всеки състезател идва време, по тази причина тази година за мен е следващата, от която аз черпя обич и мотивация от пистата по тази причина, към този момент да. Нека забележим!

Значи Токио е в твоя мироглед?

Токио? Ами тази заран си приказвах с един непосредствен човек и си споделих, може би скоро ще се откажа и той сподели: Да, да. Ти това нещо го казваш от 5 години. Затова не споделям не, за какво не! Разбира се, толкоз е близо, че всичко може да се случи.

И въпреки всичко в случай че сложим на везната, кое е по-близо. Това да участваш на Олимпийските игри или да преосмислиш едно такова нещо след края на идния сезон? Как смяташ?

Аз съм го преосмислила и съм го премерила към този момент, с цел да продължа напред. Ако не бях сигурна, че желая да направя най-малко още един сезон нямаше въобще да стартирам подготовка, тъй като тази подготовка не е за наслаждение, тя е доста тежка и желае ужасно доста средства. Много време и доста сила, по тази причина моментът с везните към този момент е минал и съм траяла напред. Просто споделям, че не съм поставила в този момент своя край и своя стоп.

Благотворителните дела са част от твоите съпътстващи действия.

Какво искаш да покажеш на всеобщата аудитория, към която са ориентирани тези твои участия в начинания?

Това, към което желая да насоча повече внимание е интензивният метод на живот. Здравословното хранене и едни доста съществени неща, които аз разбрах около своята кариера и като състезател разбрах, че имат голямо значение. Не единствено да се чувстваш добре и да изглеждаш добре, само че и да бъдеш здрав. Трябва да обърнем повече внимание, изключително при подрастващите, при младите. Трябва да обърнем доста внимание на тяхното здраве, на техният метод на хранене. На техния режим и по тази причина считам, че повече спортисти би трябвало да обръщаме внимание и да оказваме помощ на такива дела и да приказваме за тези неща.

Преди време беше споделила, че можем да чакаме да те забележим в ново амплоа към българския спорт.

Вече ясно ли е в каква съответна ниша искаш да продължиш работа, било то след края на спортната кариера или паралелно с нея? Свързано ли е с роля в ръководството на спорта или в частност на леката атлетика?

Много се надявам в действителност да бъде всичко това, което казваш в едно. В момента, да редом стартират да се движат неща, само че още не мога да приказвам за тях, защото са в развой на зародиш. Много се надявам към този момент, когато и аз имам сигурността, че мога да разглася и го разглася публично, в действителност да е нещо доста красиво, само че разправям се няколко плана сега, които в действителност са доста хубави и сигурно за положителното на българския спорт.

Кога можем да чакаме да разкриеш нещо от тях. Има ли някакви периоди?

Надявам се още идната година. Още при започване на идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР