Ивет Горанова отново спечели класацията за Спортист на годината на

...
Ивет Горанова отново спечели класацията за Спортист на годината на
Коментари Харесай

Ивет Горанова отново е Спортист на годината на Община Плевен

Ивет Горанова още веднъж завоюва класацията за " Спортист на годината " на Община Плевен. Тя получи наградата за пети път на гала през днешния ден и беше наградена от кмета на община Плевен Георг Спартански.

На второ място е тенисистката Йоана Константинова от клуб " Плевен ПСК ", а на трето Цветелин Ангелов от клуб по битка Плевен. Общо 10 спортисти получиха плакети и грамоти за своите достижения през годината.

В категория " Перспективен играч " завоюва Нора Рашева от шахматен клуб " Плевен XXI ". Специална грамота беше връчена на деветгодишния Александър Стоянов, който е европейски първенец по карате.

За " Отбор на годината " на Община Плевен наградата получи баскетболен клуб Спартак с треньор Тодор Тодоров. За " Треньор на годината " е разгласен Светлин Шиндов от Спортен клуб по битка Плевен.

По традиция бяха връчени плакети на спортни деятели, които навършват кръгли годишнини и премия за гражданска самодейност в поддръжка на всеобщия спорт.

В своето одобрение кметът Георг Спартански акцентира, че е извънредно мъчно във времена на вилнеещи рецесии да се прави спорт и да се печелят медали.

" Няма държавна политика в спорта, която да обезпечава вашите старания, вашият професионализъм, жертвите, които вършиме в персонален и професионален проект всеки ден, ежечасно, с цел да бъдете горе на върха, където мястото е единствено за един ", сподели в обръщението си към спортистите кметът.

Той добави, че през тази година с над 500 000 лв. от общинския бюджет са подкрепени финансово спортни клубове.

През 2022 година спортистите от плевенските клубове са завоювали 96 медали от държавни шампионати и национални купи, от които 49 са златни, 30 сребърни и 19 бронзови. От международни, европейски и балкански шампионати са спечелили 10 златни, 9 сребърни и 6 бронзови медали, както и осем места в призовата шестица.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР