„Ивермектин“ вече е регистрирано лекарство за лечение на стомашно-чревна стронгилоидоза

...
„Ивермектин“ вече е регистрирано лекарство за лечение на стомашно-чревна стронгилоидоза
Коментари Харесай

Д-р Ботев: Абсурд е да се говори, че „Ивермектин“ е вредно лекарство

„ Ивермектин “ към този момент е записано лекарство за лекуване на стомашно-чревна стронгилоидоза и сега текат клинични изследвания дали да бъде записано и за лекуване на Ковид. Всеки може да изрича мнение в процеса на тестванията.

Факт е, че с цел да бъде записано за приложимост у нас, то се употребява като медикамент в няколко страни в Европейски Съюз като Франция, Дания, Финландия, Норвегия, Германия, Румъния и няма по какъв начин да има нездравословни странични дейности, каквито отзиви се показват в последно време.

Абсурд е да се приказва, че е токсично. Така разяснява пред Kmeta.bg регистрацията на “Ивермектин “ от Изпълнителната организация по медикаментите хематологът Чавдар Ботев.

Той акцентира, че Световната здравна организация го е квалифицирала като едно от най-полезните медикаменти и това е елементарно проверимо.
Трябва да е известно, че когато едно лекарство не е утвърдено за приложимост за обещано заболяване, въпреки да оказва помощ, приказваме за някакви особености. Някои медикаменти се записват по доста по-занижени критерии-достатъчни са 500 души, върху които то е изпитвано. Такъв е казусът с „ Ремдисивир “. При „ Ивермектин “ хората, върху които е тествано, са десетки пъти повече, разяснява Ботев.

След като „ Ивермектин “ е позволен за приложимост, лекарите по тяхна преценка могат да го изписват и за лекуване на коронавирусната зараза, счита още Ботев. „ Има задоволително информация за действието на този медикамент върху Ковид.

Това че някоя група е споделила, че нещо не работи, не значи, че е по този начин. Едно лекарство работи, когато се взима по тъкмо избрана доза и през избран период. Последните, които излязоха с позитивно мнение за медикамента са испански лекари “, добави Ботев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР