Ивелина Василева, министър на екологията във второто правителство на ГЕРБ,

...
Ивелина Василева, министър на екологията във второто правителство на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Бивш министър на ГЕРБ влиза в надзора на държавния ВиК холдинг

Ивелина Василева, министър на екологията във второто държавно управление на ГЕРБ, влиза в ръководството на „ Български ВиК Холдинг “. Тя ще замести Дафинка Семерджиева като член на Надзорния съвет. Смяната е станала с решение на министъра на районното развиване Андрей Цеков в средата на февруари.

Първи новината оповестиха „ Медиапул “. Проверка в Търговския указател демонстрира, че решението на Цеков е от 14 февруари. В него се показва, че Василева става част от Надзора след извършен конкурс за избор на трима представителите на страната.

Справка в уеб страницата на Министерство на регионалното развитие демонстрира, че състезания са оповестени два пъти поредно. Първият е стартирал на 1 ноември 2023 година, само че е преустановен с решение на министъра на 7 декември. На него Василева не се е явила. Прави го на идната процедура, оповестена на 11 декември – 4 дни след решението за преустановяване на първата. 

Припомняме, че в средата на септември отрасловият министър смени ръководството на Холдинга. Той назначи  5-членен Надзорен съвет и 4-членен Управителен. Тогава в Надзора влязоха проф. доктор инж. Ганчо Димитров (председател), инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева.

С решението на Цеков от средата на февруари като представители на страната са избрани отново Богомил Петков и Кирил Симеонов. Единствено Дафинка Семерджиева е заменена от Ивелина Василева. Те ще заемат длъжностите за период от 5 години.



Промените в ръководството на мегаструктурата обаче са почнали по-рано. На 4 януари със свое решение за самостоятелни членове в Надзора са избрани отново проф. доктор инж. Ганчо Димитров и инж. Росица Димитрова. Това още веднъж е станало след извършен конкурс, като и те ще заемат длъжностите за период от 5 години.

 

 ВиК холдингът беше основан при започване на 2020 година и стана притежател на всички държавни и общински ВиК сдружения в страната. Целта беше да се усъвършенства ръководството на другите сдружения в страната, те да станат по-ефективни и излязат от тежкото финансово положение, в което са. За задачата страната наля 1 милиарда лева в капитала на новата мегаструктура. Справка в Търговския указател демонстрира, че четири години по-късно импортираният капитал продължава да е към 1 милиарда лева.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР