Ивелина Димитрова Президентът Румен Радев назначи бившата колега на шефа

...
Ивелина Димитрова Президентът Румен Радев назначи бившата колега на шефа
Коментари Харесай

Радев назначи бивша колега на шефа на кабинета си за член на СЕМ


Ивелина Димитрова

Президентът Румен Радев назначи някогашната сътрудник на шефа на кабинета си Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Това е първото предопределение на Радев в полагащите му се квоти в регулаторите и бе предстоящо от дълго време.

Съобщението на прессекретариата на президента в началото не бе съпроводено с биография на новото предопределение, каквато е нормалната процедура. От друга страна, новоназначеният член на Съвет за електронни медии не е изключително известно лице в медийните среди.

След известно закъснение от президентството прецизираха, че Ивелина Димитрова е била продуцент на предаването по Българска национална телевизия " Малки истории ", което бе водено дълго време от днешния шеф на кабинета на президента Иво Христов.

Освен това Димитрова е работила и за предаванията " Здравето от близко " и " Зелената кола за спешна помощ ".

Медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента за период от 6 години.

Още при започване на юни Съвет за електронни медии приключи мандата на Мария Стоянова като член на този орган, откакто законовият ѝ шестгодишен мандат изтече.

Тя влезе в Съвет за електронни медии от квотата на президента Росен Плевнелиев през 2012 година, като през 2016 година бе определена и за ръководител на Съвет за електронни медии с мандат от една година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР