Ивайло Станчев, . Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Снимките

...
Ивайло Станчев, . Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Снимките
Коментари Харесай

Русия плащала да се влияе на българите в полза на Турски поток....

Ивайло Станчев,. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Снимките са добавени от редакцията на ФрогНюз, откакто на 12.03.2024 година от българската хакерска група " Bg Elves ".


 

В - асистент на съветския политик Александър Бабаков, която бе публикувана първо от InformNapalm и разкодирана от онлайн общността BG Elves, доста ясно са дефинирани дилемите за обработка на публичното мнение за изгодите от " Турски поток ". Това е прегледен образец за водената от Русия хибридна война в България и района.

" Декларираните задания на организацията са да изследва, коментира и по-късно да популяризира измежду популацията на европейските страни (главно страните членки) актуалната и бъдещата обстановка във връзка с съществуването на газ на налични цени за популацията и неговата цена според от каналите за доставка ", се споделя в изтеклите мейли.

 

Очертани са и опорните точки, по които би трябвало да се манипулира обществото. " Организацията ще реализира тези цели посредством непрестанно наблюдаване на обстановката с газа в страните от района и правене на забележителен размер информация, чиято съществена цел ще бъде да откри следните обстоятелства:

 

- актуалният директен маршрут през Украйна е ненадежден;
- съветският тръбен газ е най-евтиният източник на енергия;
- проектите за образуване на доставки на газ за района от други източници са безотговорни " прогнози ", чието фокусиране от страна на локалните и брюкселските управляващи слага под огромен въпрос енергийната сигурност на района.

 

.

.

.
  
Подготвената информация ще бъде популяризирана от името на организацията посредством обичайни и онлайн медии, както и посредством експертни презентации на дискусионни платформи. На собствен ред организацията ще организира три срещи на високо ниво, отдадени на екосигурността в района, в три столици от в този момент до юли 2019 година ", написа в документите.

 

Ясно е разказан и предстоящият резултат от тези срещи:

 

- Контрол върху осъществяването на плана в непрекъснат режим;
- удобна осведомителна среда за сполучливото осъществяване на плана в страните от района.
 

Първата такава конференция е в Турция под семейството на държавната осведомителна организация на Русия ТАСС и Анадолската осведомителна организация.
 

Втората е в България и тя се е провела на 17 април 2019 година Тя е още веднъж под семейството на ТАСС, само че тук сътрудник е Българската телеграфна организация. В нея вземат участие някогашният енергиен министър Румен Овчаров (санкциониран по " Магнитски " ), както и " Димитър Щерев, старши специалист в " Булгартрансгаз ", Данила Бочкарев, старши помощник по енергийна сигурност в EastWest Institute, зам.-директорът на съветския Фонд за Национална енергийна сигурност Алексей Гривач, ръководителят на Института за енергийни пазари и политики, основан в Турция, Волкан Йоздемир и Йелица Путникович - стопански анализатор и основен редактор на сръбския Balkan Magazin ", написа тогава уеб сайтът Offnews.

Кръглата маса е със заглавие " Развитието на газовите планове на Балканите ". На полемиката Румен Овчаров декларира: " Изграждането на " Турски поток " към този момент не е въпрос на чисто икономическа полза, тъй като съществува действителната опция да се окаже, че няма да има от кое място да доставяме природен газ. " Още тогава някогашният енергиен министър приказва за прекъсването на преноса на съветски газ през Украйна. Нещо, което се случи едвам през 2022 година, когато Русия атакува Украйна.

 

" Ако не бъде построена тръбата на " Турски поток " през България, в края на годината може да се окажем в сложна обстановка, поради прекъсването на преноса през Украйна ", цитира Овчаров уеб сайтът " Епицентър ".

Източници от Българска телеграфна агенция обявиха пред " Капитал ", че координатор на кръглата маса е била Мирослава Баджева. Пред " Капитал " тя съобщи, че е работила и различен път с съветската компания SPN, която действително е провела събитието, и е осигурила единствено логистиката за конференцията. Което се удостоверява и от изтеклите мейли, където тя е посочена като лице за контакти.

Нейното име се среща и в обява за образуване на уъркшоп " Особенности зимнего сезона 2014-2015 года " в Санкт Петербург през 2014 година. Там е посочен и неин мейл, чието уголемение е "...rispress ". " Рис " ООД в действителност е взаимна компания на Баджева с политолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

 

" Едва ли тази конференция е трансформирала доста от мнението на обществото за " Турски поток ", сподели за " Капитал " Мирослава Баджева. В архивните фотоси от конференция на Българска телеграфна агенция се вижда, че там са участвали публицисти от " Дума ", " Гласове " и други

 

.

В изтеклите документи е посочен и бюджетът за организирането на тези хибридни офанзиви:

 

- Месечният бюджет на организацията ще бъде 30 000 евро, в това число заплати, наем на офиси в три страни, направа и поддръжка на уеб страница на три езика, пътни разноски за присъединяване на специалистите на организацията в съответните семинари.
- Разходите за образуване на личните конференции на организацията ще бъдат по 150 000 евро.
- Продължителността на първия стадий от живота на организацията до юли 2019 година е 12 месеца, а разноските за този интервал ще възлизат на 486 000 евро. Решението за по-нататъшната орис на плана може да бъде взето след привършване на първия стадий от работата.
 

Едно е ясно - от тези документи излиза наяве, че обработката на публичното мнение е съществено планувана и финансирана от " Газпром " и прегледен образец за хибридната война, който Русия води при реализиране на своите цели. Видно от развилите се събития - нито съветския газ е единствен, нито е най-евтин.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР