Ивайло Симов, Даниел Томов и Васил Терзиев (от ляво на

...
Ивайло Симов, Даниел Томов и Васил Терзиев (от ляво на
Коментари Харесай

"Илевън кепитъл" се отправя към борсата

Ивайло Симов, Даниел Томов и Васил Терзиев (от ляво на дясно) са главните основатели и част от ръководството на компанията

© Надежда Чипева Комисията за финансов контрол утвърди проспекта за първично обществено предложение на акции на първия рисков фонд на Eleven. Компанията " Илевън кепитъл ", която беше основана особено за задачата, възнамерява да набере 4 млн. лева спомагателен капитал, който ще бъде вложен в част от започващите компании в портфейла й. " Планираме публично да обявим общественото предложение през втората половина на февруари или началото на март. В общественото известие ще бъде посочена и началната дата на записване на новите акции. ", разяснява пред " Капитал " Ивайло Симов, член на съвета на шефовете и сътрудник в компанията. След оповестяване на емисията ще стартира и роудшоу измежду евентуални вложители.
Увеличение Според решението на регулатора " Илевън кепитъл " ще усили капитала си като емитира до 500 хиляди броя елементарни, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с право на глас. Номиналната стойност ще бъде 1 лева, а окончателната емисионна стойност ще е сред 7 и 8 лева за една нова акция. Така компанията ще може да набере до 4 млн. лева пресен запас. Посредник по интервенцията е капиталовата компания " Карол ".

" Целта ни е да притеглим по-широк кръг вложители, в това число институционални, за които това да е първа стъпка в един друг клас активи. Вече има забележителен интерес от досегашните ни вложители и предприемаческата общественост като цяло. Сигурни сме в триумфа на емисията, само че се надяваме обичайните борсови играчи да погледнат по-благосклонно към стартъп света и противоположното - самите стартъпи да извърнат внимание на опциите на борсата. ", разяснява още Симов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инвестиции
" Илевън кепитъл " беше основана въз основата на първия фонд на Eleven, като изкупи каузи на Европейския капиталов фонд и закупи портфейла от миноритарни участия в 70-80 компании. Целта беше новото сдружение да се листне на борсата и да набере в допълнение финансиране за част от сдруженията. Наскоро от " Илевън кепитъл " разясниха пред " Капитал ", че фокусът им е върху 30-ина компании, а другите участия евентуално ще бъдат разпродадени.

В момента " Илевън кепитъл " е с регистриран капитал малко под 2 млн. лева и няма мажоритарен акционер. Вложители са 10 компании и 13 физически лица, измежду които ръководещите сътрудници на Eleven, съоснователите на " Телерик " и други имена от IT бранша. Дружеството е основано за период от 7 години, като се чака до тогава да бъдат продадени дяловете във всички компании в портфейла.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР