Ивайло МирчевДа ни е честит поредният “успех на енергийния министър:

...
Ивайло МирчевДа ни е честит поредният “успех на енергийния министър:
Коментари Харесай

Да ни е честит поредният “успех” на енергийния министър!

Ивайло Мирчев

Да ни е цветущ следващият “успех ” на енергийния министър: докарал е ведомството си до такава степен, че Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) отхвърля да работи с българското министерство на енергетиката (МЕ).

Ситуацията е невиждана и слага в риск двата съществени енергийни плана по проекта за възобновяване, по които Европейска банка за възстановяване и развитие трябваше да предложи техническа помощ на МЕ и МФ. С обща стойност от Евро 1.7 милиарда двата плана са основни за енергийния преход в страната, като имат за цел да причислят 1 425 МВт ВЕИ мощности в страната.
Саботажът на проекта за възобновяване от страна на министъра слага под сериозен риск освен средствата по него, само че и трансформацията на българския енергиен бранш, чиято веселба ще коства милиарди на българските консуматори и бизнес до 2030 година

Отдавна предизвестяваме, че Росен Христов е несъответствуващ за поста министър на енергетиката. Заради поредност от негови дейности в ущърб на страната поискахме оставката му. Не бяхме чути. А господин Христов продължава с антидържавническото си държание. 

Затова от “Демократична България ” молим към президента Радев за взимане на бързо решение, преди " резултатите " от работата му да придобият катастрофичен за страната резултат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР