Ивайло Иванов спечели златен медал за България в категория до

...
Ивайло Иванов спечели златен медал за България в категория до
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Чувството да вдигнеш цял Китай на крака беше уникално

Ивайло Иванов завоюва златен орден за България в категория до 81 кг в джудото на Световните военни игри в китйския град Ухан. Това е и единственото отличие за България от този конгрес досега. Носителят на сребърни медали от Европейските игри в Минск, които бяха със статут и на европейско състезание за джудото, даде особено изявление за Sportal.bg след триумфа си.

- Ивайло, завоюва единствения златен орден досега на Световните военни игри, по какъв начин се почувства, до момента в който слушаше българския химн?
- Чувството да вдигнеш цялостен Китай на крайници бе неповторимо, просто не мога да го опиша с думи. Трябва да се случи, с цел да го разбере човек. С една дума - на малко мога да го дефинира като горделивост.

- С какво беше по-различно това съревнование за теб - за първи път участваш на сходен конгрес?
- Това не е нормално съревнование, това са Световни военни игри, които сходно на Олимпиадата се организират на четири години. И самият факт, че те са един път на четири години, някак си го прави по-специално. Организацията беше напълно като на Олимпиада, Олимпийско село за състезатели и всичко, което изисква организацията на една Олимпиада. Имаше 8000 участници от всички спортове.

- Имаше ли някакви терзания преди началото на това състезание?
- Винаги имам терзания, тъй като поставям доста труд и не искам да отчайвам себе си и хората, които ми оказват помощ и имат вяра в мен.

- Заради присъединяване си в Китай пропусна шампионата от Големия шлем в Абу Даби, какво ти следва като надпревари в този момент?
- Да, пропуснах Големия шлем, само че аз съм добре с точките сега за Олимпиадата и можех да си го разреша. Предстои ми Шлем в Осака, меката на джудото, по-късно Мастърс още веднъж в Китай.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР