Ивайло Денев от Тервел ще представи България на световния финал

...
Ивайло Денев от Тервел ще представи България на световния финал
Коментари Харесай

Българин на световния финал за ефективно шофиране на камиони

Ивайло Денев от Тервел ще показа България на международния край на надпреварата за дейно шофиране на камиони Volvo Trucks Driver Challenge. Той отпътува за Гьотеборг, където на 13 и 14 септември ще се изправи против сериозната конкуренция на още 34 топ състезатели от целия свят. Те бяха излъчени в предварителните етапи на шампионата, в които се включиха над 12 000 професионални водачи.

Мащабното съревнование се организира от 2009 година насам и това е шестото му издание. Тази година финалистите ще би трябвало да покажат сложни умения в три съществени сфери – горивна успеваемост, работливост и безвредно шофиране. Затова и регламентът е изменен, като състезателите ще би трябвало да преминат през две етапи – да показват работливост и точност при шофиране на Volvo FMX за строителни и тежки задания и да реализират горивна успеваемост с Volvo FH за транспорт на дълги дистанции. Във всеки един миг ще се прави оценка строго и спазването на разпоредбите за сигурност. Крайното класиране ще се дефинира след съчетание на резултатите от другите задания.

“Тази година регламентът е нов и провокациите са още по-сериозни, а конкуренцията в действителност е голяма – най-хубавите 35 от 12 000 участници от целия свят. Това ме респектира, само че не ме плаши. Ще дам най-хубавото от себе си и си поисквам да повторя триумфа на различен българин - Пламен Иванов, който предходната година стана международен първенец в шофирането на камиони ”, показа Ивайло Денев преди заминаването си за Гьотеборг. 

Денев си обезпечи място на международния край, откакто в края на юни завоюва националния шампионат. През 2018 година в България Volvo Trucks Driver Challenge реализира връх с максимален брой участници в предварителните етапи, като в тях се включиха над 1000 професионални водачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР