Ивайло Бонев и Михайло Николич създават Технократи“, за да дадат

...
Ивайло Бонев и Михайло Николич създават Технократи“, за да дадат
Коментари Харесай

„Технократи” предлагат интегриране на технологите в учебните предмети

Ивайло Бонев и Михайло Николич основават „ Технократи “ , с цел да дадат опция на децата да развиват своите умения и въображение, учейки посредством технологии.

Ивайло добива опит в областта на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в областта на образованието там, той взема решение да сътвори т ехнологично-образователен център за деца в България.

Михайло има близо 20-годишен професионален опит в софтуерния бранш Съосновател е на цифрова организация, учредена в София, само че работеща на интернационалния пазар. Следвайки пристрастеността за изпробване, шерване и учене, Михайло основава и пространство за споделено основаване на нововъведения в областта на технологиите, науката, изкуството.

Двамата се срещат инцидентно и вземат решение да обединят хрумвания, опит и запаси, с цел да основат център, който да учи децата за технологии и посредством технологии. Така се ражда „ Технократи “.

„ Технократи “ е учебен център за деца и младежи, който употребява новите технологии, с цел да подтиква въображението на децата и да им даде разнородни софтуерни и на практика знания, както и умения за бъдещето.-->

Подобна подготовка е повече от нужна за идното потомство, защото софтуерната гражданска война последователно автоматизира досегашни работни процеси. Така, уменията, които бъдещето ще изисква са свързани с умения като креативно мислене, другарство, работа в екип и сериозно мислене.

ПРОМЯНАТА, която желаят да реализират:

За да оказват помощ на децата да бъдат по-успешни в бъдеще и да развият цялостния си капацитет, „ Технократи “ оферират сложна обучителна стратегия, която употребява технологиите като средство за отключване на нови ползи и умения. Обучават се деца сред 7 и 16-годишна възраст в дребни групи, които разрешават работа в екип и самостоятелно внимание към всяко дете.

В курсовете по роботика , програмиране и зелена сила младите технократи боравят на практика с разнообразни задания, за които сами търсят решение – да вземем за пример по какъв начин да сглобят вятърна турбина или по какъв начин да конструират и програмират робот. Този развой ги предизвиква да мислят креативен, да бъдат любопитни, само че и търпеливи, да работят дружно. Така, програмата на Технократи реализира няколко цели: да среща децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и слага тях самите в центъра на деен учебен развой. Така, те намират поле за изява, опитват и се изявяват в нови хоризонти.

„ Технократи “ работят с няколко учебни заведения в София, организират и частни курсове за деца и младежи. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на новаторски софтуерни стратегии допълнително учебни заведения и да доближат до подрастващото потомство в цялата страна. За задачата създават образователна стратегия, подобаваща за въвеждане в просветителните институции, която употребява технологиите като средство за проучване на образователни дисциплини и развиване на личностни умения. Допълнително, въз основата на опита с потребления от тях хардуер, те съветват учебните заведения и институциите по какъв начин да влагат рационално в нови технологии, с цел да допринесат за развиването на просветителния развой.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДАРЯВАНЕ:

Важно конкретизиране: Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е гратис и гласувайки, ти не извършваш финансово подаяние. От друга страна, в случай че дариш, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.

Ако решиш да дариш за активността на „ Технократи ”, може да го направиш по два метода:

Чрез бутона “Дари ”, който ще се появи в горния десен ъгъл на тази страница откакто гласуваш за един от финалистите в ПРОМЯНАТА. Той ще те препрати към платформата за даряване DMS, посредством която ще можеш да дариш мечтаната от теб сума.
Или
Изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS TECH на номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и A1). За клиенти на Telenor, A1 и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лева, за консуматори на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лева с Данък добавена стойност, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лева месечно.

За контакти:
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР