Ивайло Аврамов е носителят на Националната награда за скулптура Акад.

...
Ивайло Аврамов е носителят на Националната награда за скулптура Акад.
Коментари Харесай

Ивайло Аврамов получи Националната награда за скулптура

Ивайло Аврамов е носителят на Националната премия за статуя " Акад. Иван Лазаров " за 2022 година Той беше разгласен на тържествена гала в Деня на будителите в Художествената изложба " Владимир Димитров - Майстора " в Кюстендил, заяви БНР. Наградата му бе връчена от миналогодишния притежател на наградата Иван Русев, който сподели и своя галерия от статуи в галерията.
Новият лауреат на Националната премия за статуя е определен всред петима номинирани създатели, останалите са Венцислав Занков, Павлин Радевски, Снежана Симеонова и Стефан Лютаков. Те бяха показани от шефа на Съюза на българските художници Любен Генов.
Ивайло Аврамов получи статуетка - копие на статуя на Иван Лазаров, и парична премия от 9 хиляди лв., предоставени от община Кюстендил, Министерството на културата и Съюза на българските художници. За всички номинирани създатели бяха готови грамоти. Наградата си през вчерашния ден получи и миналогодишният й притежател Иван Русев - тя му беше връчена от шефа на галерията в Кюстендил.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР