Ивайла Каменова от Монтана с кобила Чакуита завърши на първо

...
Ивайла Каменова от Монтана с кобила Чакуита завърши на първо
Коментари Харесай

Момиче от Монтана с първо място на Държавно първенство по конен спорт

Ивайла Каменова от Монтана с кобила Чакуита приключи преди всичко на Държавно състезание за дилетанти. Състезанието по конен спорт се организира в пловдивското село Житница.
Младото момиче тренира този спорт от 7 години на конната база Вършец. Кобилата Чакуита е източнобългарски кон и е правилен сътрудник на Ивайла от 5 години, по сред им има построена същинска симбиоза. Въпреки сериозната конкуренция и много опитните състезатели, Ивайла Каменова съумява да се пребори за първото място.
" Състезанието се организира в три спортни дни, като всеки ден се повдига височината с 5 см., стартирайки от 105 см. И за всичките 3 дни се сплотява общия резултат и се прави генерално класиране. Първият спортен ден не беше най-силният ни. Но нататък Чакуита се показа доста добре и аз дружно с нея. На финала третия ден спечелихме първо място в генералното класиране ", описа монтанчанката.
През тази година младият жокей Ивайла Каменова към този момент е взела участие на няколко конни надпревари, като първото място на Държавното състезание по прескачане на трудности е нейното върхово достижение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР