Ивайла Александрова е работила с режисьора Костадин Бонев по документалния

...
Ивайла Александрова е работила с режисьора Костадин Бонев по документалния
Коментари Харесай

80 години след смъртта на Вапцаров - излизат докумнети по дело №585, по което е осъден и разстрелян поетът

Ивайла Александрова е работила с режисьора Костадин Бонев по документалния филм " Вапцаров – пет описа за един разстрел ". Авторката дефинира романа  " Оловна тишина " за Вапцаров като премълчавана и скрита история на комунистическата партия. Александрова показва, че нейният роман се базира на обстоятелства: " Дошли са към този момент парашутистите и подводничарите, изпратени от Георги Димитров. Това е било акция освен в България, акция и в Германия, и в Чехия, и в Полша, в Корея даже. Целта е била да се покаже, че всички тези страни са на страната на Съветския съюз във войната ", показва Александрова  пред БНР.

 

Писателката показва, че когато " ги срутват от пердах, те към този момент провеждат завладяването на Европа чрез тези парашутисти, подводничари. " Ивайла Александрова демонстрира документи, които разкриват тази огромна подривна мрежа, върху които се базира процесът през 1942г. По–късно, когато комунистическата партия идва на власт, делото е било засекретено. Александрова посочи, че времето е било е доста грубо: " Всеки предава всекиго, в това число Вапцаров. "

 

Според Александрова всички са предали Вапцаров. Тя уточни, че паралелно с правния развой върви и едно следствие, което е провокирано от Централен комитет на Българска комунистическа партия. В него е належащо да се опишат документално кой, кого, по какъв начин и за какво са предали. Това е еднакво на успореден партиен честен развой.  Освен, че тези документи са крити близо 80 години, те са писани персонално от самите предатели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР