Иванка Сотирова. Снимка: Искра.гб От ГЕРБ влязоха незаконно в имота

...
Иванка Сотирова. Снимка: Искра.гб От ГЕРБ влязоха незаконно в имота
Коментари Харесай

Гражданка пред Искра.бг: От ГЕРБ влязоха незаконно в имота ми, не пощадиха дори детските колички на внуците ми

Иванка Сотирова. Снимка: Искра.гб

„ От ГЕРБ влязоха нелегално в парцела ми, не пощадиха даже детските колички на внуците ми. Цялата ми къща е напукана и е пред съсипия. “

Това показа пред Искра.бг следващата. Иванка Сотирова с години се бори с противозаконното строителство в нейния парцел . Жената упреква бизнесмена Стефан Колев, че е траял да строи и е навлязъл в парцела й, намиращ се на улица „ Македония “ в к-с „ Възраждане “. По думите на пострадалата предприемачът е бил подкрепян през всичките тези години от кмета на града Димитър Николов.

Става въпрос за 9 кв/м от градеж , който е почнал през 1995 година Иванка Сотирова е завела каузи и ги е спечелила , при което градежът е бил спрян. През това време фирмата-строител е банкрутирала. Колев е закупил парцела от банкрутиралата компания „ Ивагор “ и взема решение да продължи градежа.

„ През далечната 1995 година в к-с „ Възраждане “ стартира взрив на строителството. Нашето семейство не беше от хората, които желаеха да си съборят къщата и до построят нова кооперация. Съседите започнаха да събарят техните къщи. Оказа се, че от едната страна на нашия парцел са ни взели 58 кв/м, а от другата страна 9 кв/м. При започване на градежите видяхме, че навлизат и в нашия двор. Свекър ми, който е мъртвец, ми сподели: „ Аз няма да си оставя земята, те половината ми я взеха! “ От 360 кв/м парцел, закупен през 1920 година от нашата фамилия, сега имаме 302 кв/м, за което имаме нотариален акт “, стартира описа си Иванка. Тя продължи:

„ През тези години сме ощетени доста. През 1995 година започнахме делата и тогава спечелихме делото за тези 9 кв/м в Окръжен и Районен съд. Спряхме строителството посредством Регионална дирекция за народен строителен надзор /РЗНСК/, с цел да може да ни върнат нашето място и по-късно да си продължат да строят в другия парцел. Но през годините строителната компания банкрутира и тази постройка до втория етаж стана градска тоалетна на Бургас, дори имаше и смъртни случаи. Сградата беше изоставена досега, в който не пристигнаха ГЕРБ на власт. Те взеха решение да довършат недостроените кооперации в к-с „ Възраждане “, които бяха доста. “

Иванка Сотирова твърди, че е била в Англия, когато са почнали да строят още веднъж в имота й . Тя е схванала, че строителят е Стефан Колев. Жената го е намерила и се е срещнала с него, като му е обяснила за проблема си и че има две извоювани каузи и поради това градежът е бил спрян толкоз години.

„ Колев стартира да ме заплашва, че ще вземе и моя имот и че ще го застрои. Тогава започнах отначало делата. Спечелихме на първа и втора инстанция, за което гербаджии не допускаха, че може да се случи. Тогава апелираха и докараха арбитър от София – Любомир Луканов, при него към този момент изгубих делото. Досега имам четири извоювани каузи. Гербаджии желаят да си съборя за моя сметка, издигнатото от тях “ , твърди Сотирова.

Бургазлийката показа, че при едно от визитите на Бойко Борисов в града през 2013 година, тя му е посочила снимков и документален материал , уличаващ непозволените дейности, осъществени от кмета Димитър Николов. По думите й Борисов е наредил на Николов да я одобри и позволи казуса й. Сотирова твърди:

„ Но това не се случи и към този момент 10 години вървя по съдилища, при изискване, че имах четири извоювани каузи по този проблем. По неофициална информация, разбрах, че съдиите които гледат това дело и движимостите лица, не са избирани на инцидентен принцип. Съдия Новаков от ОС-Бургас в продължение на 6 години размотава делото и даде опция на представителя на Община Бургас да фалшифицира документи, да изградят нелегално издигнатата постройка, като същата я надстроиха с още 2 етажа отвън плана. Тъй като имах информация, че Община Бургас, съдиите, на които е предоставено делото, са заинтригувани от изхода му, желаех формален отказ по време на делата. Такъв ми беше отхвърлен под претекст, че нямам съображение да се колебая в принципността им. Решенията им потвърждават, че съм била в правото си да упорствам за това. “

„ Действията на локалната власт ми се отразиха на здравословното положение, мъжът ми умря, до момента в който водим борбите за парцела. Аз не се опасявам от Димитър Николов, Красимир Стойчев и Стефан Колев. Мисля, че 15-години стигат да сме тъпкани, крадени и ограбвани от бургаския кмет “ , безапелационна е Иванка. Тя прикани:

„ Ако има и други пострадали жители да не бъдат революционери единствено пред тв приемника у дома, а да отиват пред Общината. Хората би трябвало да си търсят правата, тъй като до момента в който има телета, ще има касапи да им режат главите, аз не съм от тях. “

Можете да гледате цялото изявление във видеото :

„ Апелът ми към локалната власт е да отстъпи място си на хора, които са почтени и честни, с цел да се погрижат за техните съграждани “, моли Иванка Сотирова .

От  Искра.бг  ще продължим да следим проблема и оставаме отворени за всички наранени страни в проблема да се изкажат.

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР