Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста заместник- изпълнителен директор на

...
Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста заместник- изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Иванка Мизова вече не е зам.-директор на ДФЗ

Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста заместник- изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ". Това оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие " гласоподава освобождението на Мизова.

Управителния съвет избра Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ. Тя има две магистратури - по право и по земеделска стопанска система от Университета за национално и международно стопанство.

В интервала февруари 2001 г.- юни 2008 година е била основен секретар на Изпълнителната организация по лозата и виното. От октомври 2012 година до юли 2015 година е консултант по кохезионната политика в непрекъснатото посланичество на България в Брюксел.

От юни 2008 година досега работи в Министерски съвет като държавен специалист в дирекция " Централно координационно звено " и шеф отдел в дирекция " Мониторинг на средствата от Европейски Съюз ".

Припомняме, че на 30 април някогашният към този момент аграрни министър Румен Порожанов изиска оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова.

Оставката беше поискана в резултат на предписание на министър-председателя Бойко Борисов.

Причината бе, че телефонът й е разгласен в уебсайт за резервации(www.hoteliinfo.com) на къща за посетители " Тара " в село Юндола.

На 14 май Порожанов хвърли оставка с претекст, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление.

По този мотив министър председателят Бойко Борисов съобщи, че не бърза с оставките, само че е безапелационен, че откакто има извършител и нарушавания - компромис няма да се прави с никого.

Тогава Борисов два пъти повтори, че ясно и тъкмо се е разпоредил, че при нарушавания би трябвало да се отстраняват хората от постовете. Това, което се е случило обаче, е че зам.-шефката на Държавна фирма " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон е на уеб страницата на къщата за посетители, още е на работа и действително не е отстранена. Порожанов бил обяснил, че е по този начин, защото не се е събрал съвета, с цел да се одобри решението. Ако някой желае да си пази някого, да си го пази, уточни Борисов и добави, че компромис няма да се прави с никого. Нарушителите или там, където има нарушаване, да си носят следствията.

Ден по-късно откакто Десислава Танева зае поста на Порожанов, тя се закани да смени заместник-председателя на фонд " Земеделие " Иванка Багдатова - Мизова, за която стана ясно, че била още на работа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР