Ивана Николова и Левхарти Хомутов стартираха победоносно новия сезон в

...
Ивана Николова и Левхарти Хомутов стартираха победоносно новия сезон в
Коментари Харесай

Ивана Николова и Левхарти Хомутов обърнаха полякини за начало на Еврокъп

Ивана Николова и Левхарти Хомутов стартираха победоносно новия сезон в Еврокъп. Пред своя аудитория българката и нейните съотборнички отхвърлиха Гожов Виекополски с 90:84 в мач от първия кръг в група А.



Гостите демонстрираха по-добро лице през първата част и след нейния край се отскубнаха с минимална преднина от 2 точки. Във втория интервал домакините се добраха до равенството, само че полякините не останаха длъжни и направиха по този начин, че да се изстрелят на огромната отмора при 46:34 в своя изгода.

Отборът от Гожов задържа самодейността в ръцете си и при подновяването на играта, повеждайки с 9 точки в края на предпоследната десетка. Чехкините не се отхвърлиха от мисълта за поврат и във финалната част напъните им дадоха резултат, с цел да пречупят своите съпернички.

Николова се включи от пейката при европейския си дебют за отбора от Хомутов и остана в игра единствено 4 минути. За това време българската националка не съумя да се разпише и не записа името си измежду нито един статистически индикатор. При стрелбата си крилото бе 0/2 от приблизително разстояние.

Харлот Велихова наниза 25 точки и 5 тройки за Левхарти, Моника Фучикова има 14 и 6 битки.

Елена Цинеке бе над всички за полякините с 27 точки и 11 асистенции.

На 16 октомври (събота) баскетболистките на Павел Станек ще имат нов дуел във втората по мощ конкуренция на Стария континент. Тогава Николова и компания ще бъдат посетители на АСВЕЛ Вильорбан.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР