Иван Влъчков с Honda Civic е шампион за 2020 година

...
Иван Влъчков с Honda Civic е шампион за 2020 година
Коментари Харесай

Иван Влъчков е шампион след отмяната на Писта Бургас

Иван Влъчков с Honda Civic е първенец за 2020 година в серия „ Туринг “ от шампионата на Затворен маршрут. Това стана ясно, откакто последният кръг от шампионата - Писта Бургас, беше анулиран. Той трябваше да състои на 5 и 6 декември.

Решението беше взето на работна среща в Община Бургас в наличието на кмета Димитър Николов, което идва предвид на разпространяването на ковид в страната. В тази връзка в Бургас се анулират всички всеобщи мероприятия.

През сезона от четири кръга Влъчков, който се състезава за екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък, записа три победи. Той стана първи на Писта Енеос на „ Дракон “, Писта Стара Загора и Писта Хасково. В София той остана пети след проблеми със скоростите.

Така Влъчков събра общо 113 точки и остави зад себе си съотборника си в ДАМАСЦЕНА-Казанлък Кольо Карастоянов също с Honda Civic. Последният завоюва в София и събра общо 82.8 точки. Трети в генералното нареждане е ветеранът Стоян Апостолов (Honda Civic).

Това е пета поредна купа за Влъчков в „ Туринг “. В този клас той господства от 2016 насам, като за всички тези години е непобеден в съревнование, в което не е имал механически проблем. Влъчков държи и всички върхове на трасетата, на които е карал.

" Беше по-кратък от нормалното сезон със мощна конкуренция. Жалко, че последният кръг в Бургас няма да се състои. Благодаря доста на механиците ми, на Етнографски комплекс „ Дамасцена “ със притежател Стоян Стоянов, на Николай Мончев, както и на фамилията ми. Без тях нямаше да се оправя “, съобщи Влъчков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР